Primăria Oradea a anunțat joi că, pentru desfășurarea ceremoniilor și a celorlalte evenimente plănuite pentru celebrarea a 105 ani de la eliberarea orașului de sub dictatura bolșevică și alipirea sa la România, se impune introducerea mai multor restricții de trafic în zona centrală, în zilele de 19 și 20 aprilie. 

Acestea au fost aprobate de comisia tehnică pe probleme de circulație şi transport rutier, la solicitarea Garnizoanei Oradea și a Direcției Logistică din Primăria Oradea.

Astfel, în data de 19 aprilie, între orele 18-21, pentru repetiția generală se va restricționa circulația auto pe următoarele străzi: Universității (sediul IJJ Bihor) - Calea Armatei Române - Evreilor Deportați - Mihai Viteazul - Piața 1 Decembrie - Piața Emanuil Gojdu - Aleea Emanuil Gojdu - Independenței - Piața Unirii - Avram Iancu - Gen. Traian Moșoiu - Calea Armatei Române - Universității.

În data de 20 aprilie, în intervalul orar 10-15, se restricționează circulația auto pe tronsonul Universității (sediul IJJ Bihor) - Calea Armatei Române - Evreilor Deportați - Mihai Viteazul - Piața 1 Decembrie - Piața Emanuil Gojdu - Aleea Emanuil Gojdu - Independenței - Piața Unirii - Avram Iancu - Gen. Traian Moșoiu - Calea Armatei Române - Universității.

De asemenea, în intervalul orar 20.45-22.30, pe durata retragerii cu torțe, pe traseul str. Avram Iancu - str. Libertății - str. Iosif Vulcan - Piața Regele Ferdinand - Piața Unirii - str. Avram Iancu - statuia general Traian Moșoiu se va restricționa circulația auto.

Cei 105 ani de administrație românească în Oradea vor fi celebrați cu slujbe religioase, o paradă militară, reconstituirea istorică a momentului primirii generalului Traian Moșoiu, un concert Andra, o defilare cu torțe și un foc de artificii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!