Reţelele de apă şi canalizare de pe 14 străzi orădene vor fi înlocuite printr-o investiţie de 40,7 milioane lei. Cu ocazia lucrărilor, Compania de Apă Oradea va extinde în zonă şi conductele de apă pluvială.

Consiliul Local Oradea a aprobat joi, cu unanimitate de voturi şi fără discuţii, indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor care ar urma să se întindă de-a lungul unei perioade de 11 luni, din care 3 luni pentru proiectare şi 8 luni pentru execuţie.

Înlocuirile de rețele vor viza 14 străzi ori tronsoane de străzi din Oradea, situate în perimetrul delimitat de Piaţa Ţăranilor şi Parcul Salca.

Astfel vor fi modernizate conductele de apă şi canalizare şi vor fi extinse reţelele de apă pluvială pe străzile Bistriţei, Măslinului, Gavril Muzicescu, Micşunelelor, Steluţei, Ion Andreescu, Muzicii, 1907, Theodor Aman, Traian Vuia, Barbu Lăutaru şi Erkel Ferenc.

De asemenea, cu ocazia lucrărilor ar urma să fie înlocuite şi reţelele de canalizare menajeră din zona Parcului Salca, precum şi cele de pe strada Lotus, pe tronsonul delimitat de străzile Meiului şi Tăbăcarilor.

Conform raportului de specialitate anexat proiectului de HCL, prin această investiţie, Compania de Apă Oradea va înlocui şi redimensiona reţelele de apă din azbociment şi cele de canalizare din beton existente în zonă, acestea fiind vechi şi degradate.

"În această zonă, atât pe strada Bistriţei, cât şi pe străzile adiacente, trebuie prevăzut sistem de canalizare separativ, pentru a putea soluţiona problemele legate de faptul că reţeaua de canalizare din zonă preia atât ape uzate menajere, cât şi ape pluviale, inclusiv de pe străzile adiacente şi nu funcţionează corespunzător. Acestea intră des sub presiune, iar apa uzată debuşează în stradă, în zonele cu cotele cele mai joase", se menţionează în document.

Investiţiile prevăzute de CAO vizează îmbunătăţirea serviciilor oferite de societate şi funcţionarea fără probleme reţelelor de utilităţi.

Vezi mai jos HCL-ul privind înlocuirea rețelelor de apă și canalizare din zona Parcului Salca.