Când domnul Cseke era ministru al Sănătăţii spuneam că ar trebui să rezolve trei lucruri importante: să desfiinţeze spitalelele în care cei mai calificaţi medici sunt brancardierii, să preia la Minister fondurile Casei Naţionale de Sănătate şi să implementeze eliberarea reţetelor în sistem informatic. A reuşit doar să mai rărească din stabilimetele care erau de fapt doar nişte locuri de cazare a muribunzilor.

Acum suntem anunţati că în curând se vor elibera doar reţete electronice. Vestea mi-a stârnit zâmbete. Vă amintiţi cum a cedat sistemul informatic mult-lăudat al Casei de Pensii, deşi a costat cât un sistem al NASA? Sunt convins că şi cel al CAS va da rateuri din start, pentru că, în afară de pacienţi, nimeni nu-l doreşte. Iar pentru a-i scuti de eforturi intelectuale pe cei interesaţi, am să le pun la dispoziţie câteva motive care să facă imposibilă informatizarea sistemului, timp de măcar 10-15 ani.

Deci, nu se poate aplica noua metodologie pentru că: suntem prea săraci să vindem medicamente ieftine, a picat sistemul, a apărut un virus, informaticianul s-a îmbolnăvit de fimoză, nu avem toner în imprimantă, ţiganii au furat cablul de transmisie a datelor, pisica a mâncat mouse-ul (asta pentru farmaciile de la ţară), medicii de familie sunt prea săraci să-şi permită calculatoare, UE nu agrează sistemul, farmaciile ar da faliment dacă s-ar aplica metoda, ş.a.m.d.

Aşa că, dacă vreţi reţete pe calculator, o să aveţi parte de medicamente virtuale.