Aflat în funcție din 2012, primarul orașului Valea lui Mihai, Nyako Jozsef, are șanse teoretice să-și încheie la termen și cel de-al treilea mandat, chiar dacă la începutul lunii trecute a pierdut la Înalta Curte de Casație și Justiție, definitiv și irevocabil, procesul intentat Agenției Naționale de Integritate.

Încă din 2014, ANI îl declarase în incompatibilitate deoarece, concomitent cu funcția de edil șef, a exercitat-o și pe cea de administrator al unei firme pe care o deținea împreună cu un cetățean maghiar, urmarea fiind că nu mai poate ocupa funcția de primar.

Însuși edilul declara că după sentință „va trebui să mă retrag” fiindcă, oricum, potrivit legii, prefectul urma să emită un ordin prin care să formalizeze situația, constatând încetarea de drept a mandatului său. Numai că nici Nyako nu a demisionat, nici prefectul nu a emis ordinul.

Motivul? Spre deosebire de alte situații, în care s-a dovedit promptă, ANI a „uitat”, cel puțin până acum, să transmită Prefecturii înștiințarea oficială privind condamnarea edilului. O fi apelat, mai știi, la rapida Poștă Română...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!