Ca de obicei, Bihorel comentează în stilul propriu evenimentele săptămânii trecute:

Luni

Vio către Ghiusi: „Ai văzut cât a crescut nivelul de trai față de Ungaria? Toți românii își permit să meargă la Târgul de Crăciun la Viena. Am blocat vămile în vacanța de 1 Decembrie”. „Mă, voi ați mers de sărbătoarea națională la Viena ca să vă cereți scuze pentru prostia făcută în 1918, când v-ați lipit de mitici”.

Marți

Bolovan a apărut în sondajele pentru alegerile prezidențiale. „Cifrele arată rău. Chiar așa, să fiți sub Șoșoacă?”. „La dimensiunile sale, nimeni nu poate supraviețui dacă ajunge sub Șoșoacă. N-am înțeles de ce m-au băgat în sondaje pentru postul de președinte, că eu de fapt am această funcție încă din 2020, la Consiliul Județean”.

Miercuri

Niște tineri de pe la noi au reușit să ia locul I la un concurs cu tema Colonizarea planetei Marte. Unul dintre câștigători a explicat: „Rezultatul era previzibil. La cum merg lucrurile în țara noastră, ne vine să ne luăm câmpii. Dar cum Europa e deja plină, singura noastră șansă să mergem cât mai departe de România este să colonizăm planeta Marte”.

Joi

Cu un muncitor de la fabrica de pantofi care livrează bocanci armatei austriece: „Nu știu de ce se inflamează nemții de răsărit. Ei nu ne lasă să intrăm în Schengen, că suntem niște amărâți, dar armata lor, fără noi, ar umbla desculță”. „Dar am înțeles că tot desculță e și cu bocancii noștri...”. „Păi, ne-a zis maistrul să batem cuiele invers, să le intre în tălpi, să simtă răzbunarea românilor”.

Vineri

Brancardiologul, fericit că se face spitalul de infecțioase: „Sunt mândru de contribuția mea la acest spital”. „Dar din câte se vede, nu ați făcut nimic”. „Păi și asta e puțin? Că puteam să pun tălpi, cum a făcut Ianoș la unirea cu Sânmartinul”.

Sâmbătă

A fost inaugurată prima pictură murală din oraș. Autoarea a explicat strategia: „Totul e să folosim teme abstracte și nu cumva să apară în imagini figuri de politicieni”. „De ce? La ce mutre au, nu pot fi reproduși pe pereți?”. „Nu asta e problema. Dacă punem imaginile lor, trecătorii o să irige zidul și va apărea igrasia”.

Duminică

Oare scopul înființării primei păduri urbane din oraș e să se poată fura și la noi ca-n codru?

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!