Luni

Vio către Ghiusi. "Am văzut că Justiţia l-a spălat pe Depanator de toate păcatele". "Habar n-ai tu cât detergent a trebuit să folosim ca să-l scoatem basma curată. Oricum, infractorii nu sunt în pericol. La noi nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se prescrie".

Marţi

Birtaşul, despre vizita din Basarabia. "Am inaugurat un parc la care am contribuit financiar şi noi. Am mai dus şi nişte cărţi în limba română, că în Moldova încă se scrie cu nişte litere pe care nu le înţeleg". "Dar nu aţi stat prea mult pe acolo?". "Ne-au trimis repede acasă, să nu ne vină ideea de a face şi un pasaj subteran pe sub parc".


(Sursa foto: bacioi.md / Facebook)

Miercuri

L-am văzut pe Puradel pe vremea asta friguroasă, cum trece pe jos prin apa rece a râului. "Te pregăteşti pentru concursuri de înot la copcă?". "Nu, dar am auzit că Podul Intelectualilor intră în renovare. Şi atunci noi, intelectualii, va trebui să mergem direct prin apă dacă am rămas fără pod".

Joi

Bolovan a fost văzut la ansamblul folcloric. "Aţi venit să-i lichidaţi şi pe ultimii highidişi rămaşi pe baricade?". "Nici pomeneală. I-am rugat să mă înveţe nişte dansuri populare, ceva hore, nişte bătute pe picioare". "De ce?". "Numai aici pot învăţa cum se face un pas lateral şi, cum am spus pe la podcasturi, sunt pregătit să fac un asemenea pas".

Vineri

Edilul din Sânmartin vrea să pună o barieră pe drumul care duce la Crater. "Oamenii sunt în stare să se bage cu bolizii până în aven, numai să nu facă niciun metru pe jos". "Şi credeţi că o barieră o să-i oprească?". "Pe ăştia nu-i poate opri nici marea barieră de corali, dar am nişte refugiaţi din Ucraina care o să ne ajute să minăm terenul".

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, despre "Ora Pământului". "Tinerii din ziua de azi cred că le ştiu pe toate. Acum ne lămuresc că trebuie să stingem lumina ca să protejăm resursele Pământului. Păi, noi făceam asta încă de acum 40 de ani, şi nu o oră pe an, ci luni întregi vreme de un deceniu".

Duminică

Cetatea vrea să devină destinaţia anului. Eventual destinaţia aeriană a anului, că pe pământ nu se poate ajunge acolo.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!