Bihorel comentează evenimentele săptămânii trecute, în stilul său șugubăț:

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că șmecherii de Dâmbovița vor să vă scoată de la Guvernare”. „N-avem ce face, ciolanul e prea mic și măselele prea multe. Dar nu ne facem probleme, noi avem atâția oameni în tot sistemul că putem conduce și fără miniștri cu portofoliu”.

Marți

Incredibil: Bolovan vrea să se implice în campionatul de înot în ape înghețate. „M-am gândit să găzduim campionatul european de înot în ape înghețate, ținând cont că românii sunt obișnuiți cu așa ceva încă din vremea comunismului”. „Și cum veți obține temperaturi așa scăzute?”. „Păi, nu avem la anul patru rânduri de alegeri? Vor îngheța apele de la promisiunile electorale”.

Miercuri

Nae polițistul, despre tâlharii care nu se mai astâmpără. „Avem cazuri de pușcăriași care, în 15 minute după ce ies din închisoare, o comit deja din nou. Deși recidiviști, obțin mereu eliberarea condiționată”. „Și ce-i de făcut?”. „Păi, ar trebui condamnați numai cu suspendare. De gât”.

Joi

Antrenorul echipei, despre succesul la baschet: „Noi i-am surprins pe clujeni mai ales tactic”. „Adică?”. „Adică, pe lângă că ne-am apărat foarte bine, am avut grijă să curățăm toată zona din jurul arenei, ca să nu mai aibă Guzgan de unde să facă rost de rangă”.

Vineri

Sorbonica intră iarăși în cartea recordurilor. Două profesoare sunt atât de bune la cercetare, că fac câte o descoperire epocală tot la 30 de minute. Într-un glas, au mărturisit: „Noi muncim zi și noapte. Și dacă mergem în ritmul ăsta, până ajungem la pensie, nu va mai fi nimic de cercetat pe planeta asta”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, fericită: „Pe mine mă bucură că fac profesorii grevă. Că de când merge nepotul meu la școală parcă s-a tâmpit de cap”. „Dar au și dascălii dreptate, salariile-s mici”. „Atunci o să le dau dreptate când greva va cuprinde și activitatea de meditații în particular”.

Duminică

A te rătăci în pădurea Săldăbagiu e ca și cum te-ai îneca într-o halbă de bere.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!