Bihorel comentează principalele evenimente ale săptămânii trecute:

Luni

Vio către Ghiusi: „A venit ministrul vostru de Externe să se bucure că, totuși, mai primesc fonduri europene transfrontaliere”. „A cerut și ca voi să intrați în Schengen”. „Frumos din partea lui că nu vrea să mai stăm la controale”. „Nu la oameni s-a gândit, ci la marfă. Să vezi tu ce intră în România dacă nu mai e control la graniță!”.

Marți 

Jemenul: „Am constatat că e mai rentabil să plătim cu bani grei niște avocați deștepți decât să aducem utilaje de producție”. „Justiția din Beiuș v-a pus la adăpost de mâna lungă a Europei”. „Să fie mulțumiți că judecătorii s-au limitat doar la un proces civil, că dacă se enervează desființează întreaga Uniune Europeană!”.

Miercuri

Street Food devine o afacere foarte rentabilă pentru tot mai mulți. Organizatorul a constatat că s-au dat amenzi de peste 187.000 lei pentru mărfuri neconforme. „Vă dați seama ce profituri scot băieții ăștia dacă-și permit și să ne dea nouă chirii barosane, și să plătească asemenea amenzi colosale?”.

Joi

Cei de la Protecția Consumatorului au făcut controale în gări și trenuri. Șeful a mărturisit: „Dacă răzuim geamurile, putem stabili straturi geologice, ca arheologii”. „Dar până acum de ce n-ați făcut verificări?”. „La cum întârzie trenurile, riscam ca oamenii noștri să iasă la pensie până să termine controlul”.

Vineri

Vicele de la județ a ieșit la cules de gunoaie de pe drumuri județene. „Facem campanii de curățenie degeaba, dacă nu ne schimbăm optica”. „Adică?”. „Ar trebui ca munca de colectare a gunoaielor să nu o facă SMID-ul, ci partidele”. „De ce partidele?”. „Păi, nimeni nu reușește să strângă la un loc atâtea gunoaie ca ele”.

Sâmbătă

Pafnutie, revoltat că un preot ortodox a înmormântat un enoriaș incinerat: „Legea noastră strămoșească interzice asta, e o blasfemie!”. „Dar pe cei care mor în incendii cum îi tratați? Îi lăsați pe marginea drumului?”. „Nu, îi mutăm pe celălalt trotuar, care ține de parohia catolicilor”.

Duminică

Străzile sparte din zona Oituz au devenit obiective turistice la Noaptea Muzeelor.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!