Ca de obicei, Bihorel comentează în stilul propriu evenimentele săptămânii care a trecut.

Luni

Vio către Ghiusi: "Ai văzut? Depanatorul recunoaşte că nu e Albă ca Zăpada, dar nu înţelege de ce trebuie să plătească un milion de euro statului dacă tot l-au găsit nevinovat". "Asta e discriminare pe faţă! Că nu e Albă ca Zăpada se poate vedea şi din poze, dar nu înţeleg de ce i-au dat amenda în euro, şi nu în forinţi".

Marţi

Şeful de la bascheţi: "Am făcut contestaţie şi ne-au anulat amenda dată pentru meciul cu Clujul". "Dar la ei acasă am luat bătaie". "Da, dar fără rangă. Iar suporterii lor au scandat numele idolului clujenilor, fierar-betonistul Guzman".

Miercuri

O echipă de tineri pasionaţi de robotică au luat o grămadă de medalii în Grecia. "Am făcut nişte roboţi atât de performanţi încât, dacă doream, puteam să-i trimitem să-şi ia singuri medaliile", a declarat unul dintre ei. "Oare veţi ajunge şi la performanţe mai înalte?". "Visul nostru e să câştigăm o competiţie în luptă cu cel mai tare robot din ţară, robotul de la Cotroceni".

Joi

Puradel, fericit că s-a serbat Ziua Internaţională a Romilor tocmai la Sorbonica. "Felicitări, aţi ajuns şi voi în mediul academic!". "Noi de fapt suntem de mult timp în mediul academic, nu vezi ce ţigănie este cu doctoratele plagiate? Deşi termenul ţigănie e nepotrivit... Mai degrabă e vorba de o româneală, că nu noi plagiem, ci voi, gagiii".

Vineri

Ţăranii au ieşit pe şosele cu tractoarele, ca să protesteze împotriva importului de grâne ucrainene. Un peizan nervos a explicat: "Credeam că odată cu războiul o să crească preţul la cereale şi vom mai scoate şi noi pârleala cu seceta aia nenorocită". "Din cauza cerealelor ucrainene riscaţi să daţi faliment?". "Sincer, nu. Din cauza buruienilor din Guvern, care au negociat catastrofal cu UE subvenţiile pentru agricultură".

Sâmbătă

Birtaşul, despre angajaţii asupra cărora planează suspiciunea de corupţie: "Dacă-i prind cu fofârlica, eu personal îi dau pe mâna justiţiei!". "Că nu mai pot ei de frica justiţiei... La noi toate sentinţele se finalizează prin prescriere".

Duminică

În piaţă nu trebuie să cauţi mielul la dinţi sau botniţă. Aruncă-i o minge şi, dacă ţi-o aduce înapoi, eu zic să nu-l mănânci.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!