Bihorel comentează în stilul său șugubăț principalele evenimente ale săptămânii trecute: 

Luni

Vio către Ghiusi. „A venit ministrul nostru de la Transporturi să semneze cu ministrul vostru de la Externe legătura dintre drumul expres din Salonta și autostrada din Békéscsaba”. „Eu am crezut că a venit să verifice adâncimea canalului de la Cefa pe care ucrainenii exportă grânele. Amândoi sunt niște slugoi de-ai lui Putin”.

Marți

Se conturează noul campus școlar. Vicele de la județ a explicat. „Veniți, mă, să învățați o meserie și veți câștiga de două ori mai bine decât mine sau decât inspectorul școlar!”. „Dar un instalator are venituri mai mari ca șefii din administrație?”. „Dacă șefii se mulțumesc doar cu salariul și nu fură, atunci da”.

Miercuri

Nae polițistul: „Mă bucur că la noi se ține campionatul mondial al câinilor polițiști. Măcar așa o să putem să ne completăm efectivele”. „Vă gândiți să înlocuiți polițiștii cu câini polițiști?”. „Avantajele ar fi multiple: nu se pensionează la 40 de ani, nu cer bani de haine și nici spor de calculator”.

Joi

Jemenii, nervoși că cei de la Curtea de Conturi critică ANAF-ul, pe motiv că nu i-a taxat de un miliard și ceva de lei. „Păi, pe noi ne ia fiscul la belit? Care suntem cetățeni suedezi? Dacă vor să vadă ceva bani, să vină ANAF-ul din Stockholm, că cu fraierii de la Bucale nici nu stăm de vorbă”.

Vineri

Navetiștii au luat cu asalt Consiliul Județean, pe motiv că transportatorii practică prețuri nerușinate. Un nemulțumit a explicat: „Pe la noi nu circulă decât transportatorii care pică la învoială cu primarii”. „Și care-i soluția?”. „Să se facă parcuri industriale mai aproape de casă. Să apuc să văd și eu un primar cum își alimentează mașina din banii lui”.

Sâmbătă

Rectorul Barney a explicat logica pentru care s-au scumpit taxele universitare. „Eu vreau să-i pregătesc pe studenți nu doar profesional, ci și pentru viață”. „Și creșteți taxele ca să îi învățați de mici cu greutățile vieții?”. „Nu. Vreau să priceapă că domnia și prostia se plătesc. La noi plătesc pentru amândouă”.

Duminică

Din cauza încălzirii globale au înghețat toți pomii fructiferi.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!