Noaptea dintre ani, care până anul trecut era sărbătorită cu concerte și focuri de artificii în centrul Oradiei, nu va fi însoțită de asemenea evenimente, au anunțat marți reprezentanții biroului de presă al Primăriei Oradea.

Decizia a fost luată în contextul pandemiei de coronavirus, care de altfel, a determinat anularea celor mai importante evenimente de peste an din oraş, inclusiv cele care ar fi trebuit să aibă loc în perioada Sărbătorilor, precum Târgul de Crăciun.

"Tocmai pentru a putea respecta restricțiile actuale și pentru a ține sub control evoluția cazurilor de coronavirus, nu vom organiza nici tradiționalele focuri de artificii și nici concertul susținut de obicei în Piața Unirii de un DJ cunoscut. Sperăm că, renunțând acum la a petrece împreună noaptea dintre ani, păstrând distanțarea socială impusă de contextul actual, vom putea să trecem mai repede peste actuala pandemie, urmând ca după aceea să ne putem bucura împreună de multe astfel de evenimente", a precizat city managerul Primăriei Oradea, Mihai Jurca.

Pe de altă parte, luni, în Oradea incidenţa cazurilor Covid a scăzut sub pragul de 3 la mia de locuitori, adică a ieşit din scenariul roşu. Potrivit unei hotărâri a Comitetul Judeţean Bihor pentru Situaţii de Urgenţă, de marţi toate restaureantele din oraş pot servi clienţii în interior, însă doar în limita de 30% din spațiul total. 

În anii precedenţi, zeci de mii de orădeni se adunau în Piaţa Unirii, în faţa Primăriei şi pe Podul Sfântul Ladislau pentru a lua parte la petrecerea de Revelion, trecerea dintre ani fiind sărbătorită cu un concert şi un spectacol de focuri de artificii.