Campionul orădean Ion Marin, preşedintele Clubului Sportiv Gym Mar Strong, a câştigat locul trei la campionatul naţional de culturism, seniori desfăşurat în weekend la Bistriţa.

Ediţia din acest an a campionatului naţional de culturism, fitness, body-fitness, bikini, bodybuilding clasic, perechi, seniori şi junioare, de o amploare fără precedent, a reunit nu mai puţin de 147 de sportivi de la 50 de cluburi.

"Campionatul s-a bucurat de cea mai mare participare din ultimii zece ani. A fost o concurenţă acerbă la fiecare categorie pentru că fiecare îşi dorea să câştige. Efectiv, se simţea adrenalina în aer", a declarat Ion Marin, luni, în cadrul conferinţei de presă a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor.

Clasat pe locul trei la categoria 90 kilograme, seniori, Marin vede rezultatul competiţiei ca pe o reuşită. "Adevărul este că puteam lua un loc mai bun, dar probabil lipsind atâţia ani din competiţii, lumea nu s-a obişnuit încă cu mine. Oricum, e foarte important la vârsta mea să particip şi să ocup un loc pe podium", a spus sportivul.

Culturistul orădean, în vârstă de 50 de ani, a concurat alături de sportivi cu 20 de ani mai tineri, fapt care face cu atât mai onorabilă clasarea pe podium.

Aceasta este cea de-a doua medalie câştigată de Marin în acest an, după titlul de campion naţional de culturism, categoria master, plus 90 kilograme, obţinut în luna iunie la Slobozia. Ion Marin va reprezenta România la campionatul mondial de culturism care va avea loc la San Hose (Spania) la începutul lunii decembrie.