Spadasina orădeană Bianca Benea a revenit în atenţia publică, printr-o frumoasă performanţă pe care a realizat-o pe 22 septembrie în capitala Serbiei, la Belgrad, acolo unde s-au desfăşurat întrecerile Trofeului SAT, este vorba despre satelitul Cupei Mondiale de seniori.

Bianca Benea a ajuns până în finala probei feminine de spadă, ce a reunit la start 102 concurente.

Orădeanca s-a clasat pe locul 2 şi a obţinut, astfel, medalia de argint, fiind învinsă în ultimul act de Pauline Brunner din Elveţia.

Fiind şi la prima competiţie internaţională din acest an, pentru Bianca Benea, rezultatul obţinut este unul foarte bun.

Orădeanca a fost învinsă în finală la tuşă de prioritate de sportiva elveţiană Brunner, care în acest an a câştigat biletul la Jocurile Olimpice de la Paris în cadrul competiţiei de calificare a continentului european.

Pe locurile 3-4 la concursul din capitala Serbiei s-au situat austriaca Lena Chevaux şi italianca Elena Ferracuti, în timp ce pe poziţia a 5-a s-a clasat românca Alexandra Predescu. O altă sportivă din ţara noastră, Raluca Cristina Sbârcia, a ocupat locul 7.

Bianca Benea este antrenată la clubul CSM Oradea de Andrei Timoce, cel care a şi condus delegaţia orădeană la aceste întreceri.

Rezultatele obţinute de celelalte spadasine de la CSM Oradea au fost: Alexandra Drăgan – locul 26, Maria Cîmpan – locul 58 şi Mia Petra Jurău – locul 79.  De asemenea, sportiva clubului Crişul Oradea Andreea Muntean a ocupat locul 46.

La masculin au fost 161 de concurenţi, iar printre ei s-au numărat şi trei tineri spadasini de la LPS Bihorul, Mihnea Codrean, care s-a clasat pe locul 54, Raul Tufan, situat pe poziţia 98, şi Vlad Naghi, clasat pe locul 146.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!