Traficul auto pe toate arterele orădene afectate de şantiere s-a aglomerat ca urmare a încetării restricţiilor de circulaţie valabile pe timpul stării de urgenţă.

Au revenit ambuteiajele...

Luni dimineaţă, traficul rutier pe Bulevardul Magheru a revenit la "normalitatea" de dinaintea închiderii populaţiei în case.

Cozile de maşini s-au întins de la turbo-giraţia din fostul centru civic până la sensul giratoriu improvizat la intersecţia cu strada George Enescu.

"O intensificare a traficului în oraş s-a văzut încă începând de vineri, după încetarea stării de urgenţă. Luni dimineaţă circulaţia se desfăşura în condiţii de vacanţă şcolară cu excepţia zonelor cu şantiere unde timpul de aşteptare este de circa cinci minute", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Luni dimineaţă, printre zonele aglomerate se numărau strada Traian Moşoiu unde se înlocuieşte reţeaua de canalizare, şoseaua de centură în zona viitorului pasajul suprateran de lângă Piaţa 100 şi Bulevardul Magheru, unde se lucrează la pasajul subteran.

Asfaltări peste pasaj

Lucrările de amenajare a pasajului subteran din Bulevardul Magheru şi de lărgire a carosabilului pasajului sunt realizate din fonduri europene de o asociere de firme reprezentată de Freyrom SA pentru suma de 14,5 milioane lei.

Până la începutul acestei săptămâni, constructorii au finalizat cea mai mare parte a pasajului pornind dinspre Aleea Ştrandului până la jumătatea Bulevardului Magheru şi lucrau la amenajarea porţiunii dinspre Parcul Traian.

"Astăzi va începe asfaltarea celor două benzi de deasupra pasajului deja finalizată înspre Hotelul Continental. Asfaltările vor fi finalizate în următoarele zile astfel încât joi sau vineri să putem devia toată circulaţia pe această porţiune ca să putem continua construcţia pasajului pe porţiunea dinspre Parcul Traian", a spus Birta.

Termenul de predare a lucrării este luna septembrie 2020. Constructorii speră să finalizeze construcţia pasajului în luna iunie.