Valul de lucrări din Oradea generează cozi de maşini pe șoseaua de centură și în centrul orașului.

"Evitaţi centura!"

Indiferent de perioada din zi în care orădenii se aşază la volan, călătoria se dovedeşte un test de răbdare. Distanţele nu se mai măsoară în metri, ci în minute. Degeaba destinaţia este relativ aproape, dacă şirul de maşini mai mult stă decât avansează.

Exasperaţi, orădenii au umplut de avertismente grupurile tematice de pe Facebook.

"Evitaţi centura în zona Tiger Amira", "Semafor uman la aeroport, doar o bandă utilizabilă din cauza lucrărilor", "Bară la bară din Calea Aradului până la urcare pe podul Carol", scriu şoferii pe reţelele de socializare încercând să îşi prevină colegii de trafic.

În ciuda sezonului estival, când de obicei orădenii pleacă în concediu în afara oraşului, populaţia motorizată pare să crească în loc să scadă.

Bară la bară

Marţi, în jurul orei prânzului, de pildă, traficul pe şoseaua de centură se desfăşura bară la bară pe sensul de mers dinspre Cazaban spre Calea Sântandreiului.

Angajaţii firmei Drum Construct Pericei au decopertat ambele benzi, lucrau la evacuarea spărturilor de bitum şi pregăteau turnarea unui alt strat de uzură.

Cum pe unele porţiuni şantierul permitea doar circulaţia pe o bandă, coada de maşini se întindea pe sute de metri.

Având în vedere traficul bară la bară, pentru o porţiune pe care o maşină o străbătea în circa un minut, acum o maşină are nevoie de 15 minute. Sau chiar mai mult...

"E plin de şantiere!"

Situaţia se repetă pe inelul ocolitor al oraşului în zona Pieţei 100, unde Porr Construct ridică pasajul suprateran de pe şoseaua de centură, ori în zona CET II, unde constructorii angajaţi de Drumuri Naţionale au decopertat şoseaua.

În Bulevardul Magheru circulația se blochează înainte de șantierul pasajului subteran construit de Freyrom care va lega Parcul Traian de Aleea Ştrandului, în zona centrală, unde lucrările la parcarea supraterană de la fosta bază sportivă Voinţa au impus blocarea străzii Gheorghe Bariţiu, şi exemplele ar putea continua.

"Tot oraşul e plin de şantiere. E tot mai greu să duci un client fără să fii prins într-un ambuteiaj măcar câteva minute", a spus un taximetrist.

Lucrare după lucrare

Vestea bună este că asfaltările de pe şoseaua de centură, care creează ambuteiaje pe inelul ocolitor şi aglomeraţie pe şoselele din centrul oraşului, se vor închide la jumătatea lunii august.

"Constructorii sunt în grafic. Vor termina la timp", a declarat pentru BIHOREANUL, prefectul de Bihor, Dumitru Ţiplea.

Pentru a avansa mai rapid, constructorii au atacat în paralel două porţiuni de drum în zona Tiger Amira şi fostul CET II și au decopertat sute de metri de carosabil degradat.

Vestea rea este că între cele două zone de lucru mai există însă şantierul pasarelei supraterane de la Piaţa 100, unde lucrarea e încă departe de finalizare.

Aici cozile încep de la pasarela peste giraţia de la ieşirea din Oradea spre Arad şi ţin până la drumul care duce la parcul industrial II.

"Circulaţia pe ambele sensuri de mers a fost deviată pe drumul de acces în parcul industrial. Constructorii amenajează benzile de ocolire dinspre cimitirul municipal şi cartierul Europa şi lucrează la zidurile de sprijin ale viitorului pasaj", a declarat viceprimarul Florin Birta.

În funcţie de starea vremii, constructorul intenţionează să închidă lucrarea înainte de sfârşitul anului.

Termen: 15 august!

Dacă lucrările la pasajul suprateran de pe centră sunt încă departe de finalizare, cele la pasajul subteran din Bulevardul Magheru ar putea fi predate până în 15 august.

"Circulaţia a fost deviată pe câte o bandă spre Parcul Traian şi Aleea Ştrandului, iar constructorii au început să spargă pe centrul bulevardului în pregătirea lucrărilor la linia de tramvai. Mai trebuie turnată suprastructura de beton şi refăcută hidroizolaţia pentru ca apoi să se poată asfalta şi da drumul la circulaţie", a mai spus Birta.

Şantierele din zona centrală vor rămâne însă în continuare deschise, provocând cozi de maşini în zona Piaţa Ferdinand, Libertăţii, Aurel Lazăr ori Traian Moşoiu, dar măcar şoferii vor mai avea la îndemână rute alternative pe care să poată ocoli. Până nu se vor aglomera...