„La constatarea contravenţiei, agenţii constatatori vor întocmi o Notă de constatare pe care o afişează sub ştergătorul parbrizului ori pe geamul lateral al autovehiculului, prin care deţinătorii autovehiculelor vor fi înştiinţaţi despre întocmirea proceselor verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor care vor fi comunicate la domiciliul sau sediul acestora, amenda în acest sens fiind cuprinsă între 150 şi 500 lei, cu posibilitatea plăţii a 75 lei din valoarea minimă a amenzii în termen de 48 de ore de la comunicarea procesului verbal", se menţionează în comunicatul AIO.
Potrivit anunţului, tot din 1 august, AIO îşi va relua şi activitatea de ridicare, transport şi depozitare a autoturismelor care încurcă circulaţia vechiculelor şi a pietonilor prin staţionare neregulamentară.
După cum se ştie, Serviciul de Parcări a încetat să mai aplice amenzi şi să ridice maşinile parcate neregulamentar începând din 1 iulie, după ce Instituţia Prefectului a atacat în contenciosul administrativ legalitatea celor două taxe de 45 lei, respectiv 300 lei.
În cadrul ultimei reuniuni, Consiliul Local a abrogat cele două taxe. Taxa de 45 lei a fost desfiinţată iar cea de 300 lei a fost rebotezată „contravaloare a serviciilor de ridicare a maşinii".
Cele două măsuri au fost comunicate Prefecturii, iar reprezentanţii municipalităţii sunt convinşi că vor primi avizul de legalitate, fapt pentru care au şi anunţat reluarea activităţii serviciului. Reprezentanţii instituţiei guvernamentale spun, însă, că mai sunt de pus în ordine unele lucruri.
„Părerea mea este că AIO s-a grăbit cu acest comunicat de presă", a declarat subprefectul Cristian Bitea, contactat de BIHOREANUL. Subprefectul a lăsat să se înţeleagă că regulamentul de parcări va trebui să sufere mai multe îmbunătățiri înainte de a fi repus în aplicare, iar o parte din ele ar putea fi adoptate săptămâna viitoare în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local.