Ucigaşii de porumbei lovesc din nou! După ce săptămâna trecută, autorităţile au ridicat saci cu aproape 200 de leşuri, luni, pe strada Aleea Călinului era, din nou, plin de porumbei morţi.

Pâlcuri de păsări în agonie umpleau, la fel, malul Peţei, iar conducerea RER Ecologic a trimis la faţa locului o echipă de muncitori să adune porumbeii morţi înainte să intre în putrefacţie şi să umple strada de miros de hoituri.

"În cursul zilei de luni am adunat porumbei morţi inclusiv de pe străzile învecinate, până în zona Grădinii Zoologice", a declarat BIHOREANULUI Ionel Ban, directorul tehnic al RER Ecologic.

Ziarul nostru a atras miercurea trecută atenţia asupra faptului că locuitorii din zona Aleea Călinului nu îşi pot deschide geamurile din cauza mirosului de hoit degajat de sutele de porumbei otrăviţi care umplu malul Peţei. A doua zi, angajaţii RER au ridicat din zonă nu mai puţin de 193 de hoituri, iar Garda de Mediu a declanşat o anchetă.

"Am ridicat probe de la faţa locului şi le-am trimis la analize. În momentul în care vom depista substanţa cu care au fost otrăvite păsările, vom face plângere la Poliţie pentru identificarea făptaşului", a spus Gheorghe Raţiu, şeful Gărzii de Mediu.

Reprezentanţii autorităţilor spun că misiunea de identificare a autorului este îngreunată de faptul că acesta trebuie prins în flagrant. "Autorul faptei este destul de greu de probat. S-ar putea foarte bine să le pună otravă în mansarda blocurilor, să treacă pe stradă şi să arunce momeală sau, dacă stă la casă, să le pună seminţele în propria curte, iar acolo noi nu putem intra", a declarat Alexandru Laza, directorul Poliţiei Locale.

În timp ce ancheta trenează, porumbeii au început din nou să moară pe capete, iar situaţia este departe de a fi rezolvată. "A doua zi după ce Primăria a adunat hoiturile zona a rămas curată, dar a treia zi au început din nou să moară. Primăria ar face bine să pună acolo o cameră de luat vederi ca să prindă autorul, pentru că aşa nu se mai poate", a spus Elena Ştefan, locuitor al zonei.