"Revoluţia roş-albastră" va avea loc sâmbătă şi la Oradea! Suporterii bihoreni ai echipei de fotbal Steaua, care susţin clubul patronat de George Becali, şi-au dat întâlnire sâmbătă, între orele 11 şi 14, în Parcul Traian, în faţa Prefecturii Bihor, unde vor protesta pentru ca marca Steaua să nu aibă de suferit şi ca actualul club, cu echipă în Liga I, să se numească în continuare Steaua.

De altfel, fanii Stelei din toată România au anunţat un protest de amploare pentru sâmbătă, 25 februarie, iar organizatorul manifestaţiilor din Bihor, Sorin Haraszt, a explicat ce doresc steliştii din 35 de judeţe care vor ieşi în stradă la finalul săptămânii.

"Sloganul principal al protestului este: "Unica Steaua e acum în Liga 1". Mitingul în Oradea va avea loc în Parcul Traian şi aşteptăm toţi suporterii echipei Steaua Bucureşti să fie alături de noi în data de 25 februarie, ora 11", a precizat Sorin Haraszt.

Acesta a precizat că protestul este autorizat și că se doreşte a fi un eveniment paşnic. Fanii echipei bucureştene sunt aşteptaţi să manifesteze pentru apărarea mărcii Steaua, însoţiţi de "întreg arsenalul roş-albastru", cu pancarde, dar şi cu tricouri, fulare sau căciuli în culorile clubului.

Acest protest, care este organizat la nivel naţional, are loc după ce CSA Steaua şi clubul de fotbal Steaua au intrat în război direct din cauza numelui, palmaresului şi siglei. Astfel, suporterii vor face un protest de amploare organizat în fiecare judeţ, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră, intitulat "Revoluţia roş-albastră – Eveniment la nivel naţional, organizat pentru Steaua şi împotriva nedreptăţii ce se încearcă acum". "Steaua nu moare, nu dispare, nu se clonează! Dreptate pentru Steaua!", cer iniţiatorii protestului.

"MApN, CSA şi Ministerul Justiţiei trebuie să asculte şi voia majorităţii steliste. Ei trebuie să înţeleagă că nu se războiesc doar cu Gigi Becali, ci cu majoritatea covârşitoare a suporterilor stelişti. Majoritatea e de partea echipei lui Gigi Becali. Protestele vor avea la bază o petiţie legată de tot ce înseamnă echipa de fotbal Steaua. Aceste petiţii vor fi semnate de participanţii în stradă, vor fi înaintate la prefect şi vom cere prefecţilor ca în decurs de două săptămâni să prezinte organizatorilor confirmarea faptului că au fost recepţionate de prim-ministru, ministrul Apărării Naţionale şi Justiţiei", a declarat Cătălin Biriş, coordonatorul mitingului steliştilor la nivel naţional.

De menţionat faptul că, la finalul anului trecut, Curtea de Apel Bucureşti a decis că echipa lui Gigi Becali nu mai poate folosi numele Steaua. Decizia a fost atacată de vicecampioana României la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Din acest an, vor exista două echipe Steaua, formaţia lui Becali urmând de la 1 iunie să se numească FCSB.

"Formaţia va rămâne Steaua în vecii vecilor. Schimbăm numele ca să nu se mai comenteze, deşi eu sunt 100% convins că vom avea câştig de cauză. Dacă nu, se va numi FCSB, dar va fi tot Steaua. Istoria şi palmaresul nu ni le poate lua nimeni. E vorba de continuitate, nu poate să vină nimeni să spună altfel", a menţionat patronul George Becali, care a anunţat că dacă decizia se va menţine la ÎCCJ, echipa se va numi FCSB.