Rezervarea locului de parcare la domiciliu va fi posibilă încă din acest an. Consilierii locali se întrunesc joi, de la ora 14, pentru a dezbate regulamentul privind repartizarea locurilor de parcare din cartierele de blocuri. Proiectul de hotărâre face referire la parcările de domiciliu care sunt situate la mai puţin de 30 de metri de frontul imobilelor şi prevede că se poate repartiza câte un loc de parcare pentru fiecare apartament. Proprietarii apartamentelor pot utiliza, contra-cost, locurile de parcare de luni până vineri între orele 17 şi 7, iar la sfârşit de săptămână de sâmbăta de la ora 7 până luni dimineaţa, la aceaşi oră.

Parcările se vor atribui pe bază de repartiţie în funcţie de data depunerii cererii la asociaţia de proprietari, respectiv prin licitaţie, dacă numărul solicitărilor îl depăşeşte pe cel al locurilor amenajate sau mai mulţi vecini revendică acelaşi loc. Licitaţia porneşte de la taxa de 80 lei pe an stabilită de Consiliul Local pentru anul 2010. Conform proiectului de regulament, perioada pentru care se repartizează locurile de parcare este de minim 3 luni cu posibilitatea de prelungire anuală a abonamentului pe o perioadă de cinci ani.

Tot în şedinţa de joi consilierii locali vor mai hotărî reducerea impozitului pe clădire datorat de Lotus Center în baza regulamentului de acordare a facilităţilor fiscale către investitori. Reducerea va fi operată în baza investiţiei făcute de omul de afaceri Alexandru Mudura în extinderea centrului comercial şi va însemna o scutire de la plata taxelor în valoare de 480.954 lei dintr-un total de 739.929 lei datorat pentru anul fiscal 2010.

Pe ordinea de zi a dezbaterilor se mai regăseşte proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifelor de închiriere a chioşcurilor de lemn din Orăşelul Copiilor în vederea desfăşurării de activităţi comerciale. Chiria lunară propusă pentru un chioşc cu activitate permanentă este de 780 lei lunar pe chioşc, iar pentru un chioşc închiriat pentru activităţi ocazionale este de 75 lei pe zi. În cazul în care numărul solicitărilor îl va depăşi pe cel al chioşcurilor acestea vor fi atribuite pe bază de licitaţie.

În şedinţa de joi, consilierii vor discuta şi pe marginea raportului de activitate al Poliţiei Comunitare pe anul 2009, construcţia unui centrul comercial pe amplasamentul pieţei Ioşia şi regulamentul de atribuire a locuinţelor sociale din strada Voltaire aflate în proprietatea municipalităţii.