Suntem europeni! Protestatarii din Piaţa Unirii au desfăşurat marţi seară steagul Uniunii Europene, în dimensiuni mari, de 10,5 pe 7 metri, în semn de apartenenţă la comunitate şi asumare a valorilor europene.

Circa 12 adulţi au ţinut drapelul albastru de margini, în vreme ce copiii lor se jucau în mod simbolic sub acesta şi îi susţineau stelele.

"De data aceasta avem un mesaj pozitiv, de susţinere a valorilor UE şi asumare a apartenenţei noastre la Comunitatea Europeană, chiar dacă uneori se mai uită acest lucru", a declarat protestatarul Alin Dobai, organizator.

Protestatarii s-au manifestat pașnic, nici măcar nu au scandat. De altfel, nici pe pancartele lor, altă dată bogate în sloganuri anti-guvernanți, nu a fost nici un slogan împotriva PSD.

Ştafeta drapelului comunitar a început în urmă cu mai bine de două luni la Galaţi. "Este o acţiune de promovare a valorilor europene. Steagul UE va ajunge la Bruxelles trecând prin toate oraşele importante de pe traseu în care este primit", a mai spus Dobai.

Până acum drapelul a stat câte o săptămână prin oraşe precum Cluj, Sibiu, Arad şi a fost adus weekendul trecut de la Braşov.

Periplul steagului va continua miercuri seară, de la ora 19:30, în Cetate, joi, în Parcul 1 Decembrie, iar vineri, de la aceeaşi oră, pe strada Emilian Mircea Chitul de pe malul Crişului Repede. Sâmbătă, drapelul va fi dus la Beiuş, iar săptămâna viitoare va pleca spre Iaşi.

La 92 de zile de la declanşarea protestelor din întreaga ţară, numărul celor ieşiţi seară de seară în Piaţa Unirii a scăzut la circa 10 persoane. Marţi numărul lor a fost de două ori mai mare doar datorită prezentării drapelului UE.

După cum se ştie, în ultimele luni, începând din noaptea de 31 ianuarie, de când Guvernul Grindeanu a adoptat celebra OUG 13, zeci de mii de români au ieşit în stradă. Proteste cu participări masive au fost şi la Oradea, recordul fiind înregistrat pe 5 februarie, când numărul manifestanţilor s-a ridicat la aproximativ 7.000.

Chiar dacă numărul protestatarilor s-a redus considerabil în toată ţara, oamenii încă mai ies în stradă în marile oraşe, inclusiv în Capitală, pentru a ţine vie flacăra "Revoluţiei bunului simţ".