Sportivii secţiei de tir de la clubul CSU Oradea s-au remarcat din plin la întrecerile etapei a VI-a a Campionatului Naţional de aer comprimat, care s-a desfăşurat la Arad, în perioada 13-15 ianuarie. Elevii antrenorilor Adriana Floruţa şi Vasile Leţ au urcat de mai multe ori pe podium.

Profitând de faptul că locul de desfăşurare al întrecerilor nu a fost departe, antrenorii clubului orădean s-au deplasat cu 24 de sportivi, la toate categoriile de vârstă.

Lotul a fost compus la probele de puşcă din: Miclău Antonia, Molnar Eliza, Stoie Cristina, Urdea Coralia, Mangra Vivianne, Coita Alexandra, Vidican Dalia, Csanyi Denisa, Lezeu Alexia, Vidican Ştefania, Meşter Sara, Sipa Magdiel şi Fechete Sorin. La probele de pistol au participat: Pop Francesca, Lezeu Andreea, Lezeu Bianca, Toader Annalisa, Ghergheleş Alexandra, Blajec Sebastian, Grama Norbert, Lupşea Victor, Paul Cristian, Gherman Mihai şi Duse Ştefana.

După cum a declarat antrenoarea Adriana Floruţa, majoritatea sportivilor orădeni "au avut un comportament meritoriu". "Dacă cu sportivii consacraţi suntem obişnuiţi cu rezultate bune, de data aceasta au avut şi juniorii II şi III rezultate foarte bune", a mai precizat antrenoarea

Rezultatele obţinute de cei mai tineri sportivii de la CSU Oradea la această etapă:

În probele de puşcă 40 de focuri aer comprimat: junioare III - Meşter Sara, locul I şi record personal; juniori II - Sipa Magdiel, locul II; juniori III - Fechete Sorin (mezinul secţiei), locul II cu record personal; junioare II - Mangra Vivianne, locul II şi Coita Alexandra, locul III.

La probele de pistol 40 de focuri aer comprimat: juniori II - Grama Norbert, locul I şi Lupşea Victor, locul III; juniori III - Paul Cristian, locul III; junioare III - Ghergheleş Alexandra, locul II şi Gherman Mihai, la juniori III, locul 4.

"Au mai fost sportivi aproape de podium, care sperăm că se vor clasa data viitoare în primii trei", a precizat şi antrenorul Vasile Leţ.

De precizat faptul că după această etapă, Eliza Molnar a rămas cu lotul naţional în pregătire la Arad, de unde va pleaca în Germania şi Olanda, la concursuri internaţionale pregătitoare pentru Europenele de aer comprimat care vor avea loc la Maribor, în Slovenia.

Pe de altă parte, în luna februarie seniorii, tineretul şi juniorii vor avea Campionatele Naţionale de aer comprimat, care sunt programate la Bucureşti.