Tinerii sportivi de la Judo Club Liberty Oradea s-au întors recent cu rezultate bune de la o competiție internațională care s-a ținut în Bosnia Herţegovina, la Pale.

La întrecerile Campionatelor Balcanice la judo U13, clubul orădean a fost reprezentat de Claudia Seica şi George Asproiu.

Nominalizată de către Federaţia Română de Judo să participe la aceasta Balcaniadă deoarece este campioană națională la categoria 48 kg, Claudia Seica a avut o evoluţie bună, reuşind să obţină locul V.

La rândul său, George Asproiu, care, de asemenea, a fost nominalizat de către FRJ să participe la aceaste întreceri balcanice deoarece este vicecampion naţional la categoria 34 kg, a avut şi el o evoluţie bună, terminând pe locul VII. 

„Pentru sportivii noștri, este prima participare la un concurs de asemenea anvergură şi, cu toate acestea, au reușit sa aibă o evoluție remarcabilă”, au transmis, într-un comunicat, antrenoarele Loredana Lascău şi Alina Borza.

Un alt eveniment internaţional de la care s-au întors reprezentanții JC Liberty este întâlnirea transnațională organizată în Spania de către Clubul de Judo Newton, în cadrul proiectului european „Educating Judo Coaches for Older Practitioners”.

Alături de orădenii de la Judo Club Liberty, în acest proiect sunt implicate şi organizațiile: IJF Academy Foundation, Università di Roma Foro Italico din Italia, Rijeka Sports Association din Croaţia, Club de Judo Newton din Spania, Judo Golovec din Slovenia şi Alsancak Spor Kulubu din Turcia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!