Ambele formaţii bihorene din Seria a 10-a a Ligii a III-a la fotbal au înregistrat rezultate de egalitate, cu acelaşi scor, de 1-1, în penultima etapă din 2023, care s-a desfăşurat în weekend pe durata a două zile.

Crişul Sântandrei, echipa de pe locul 5, a primit pe teren propriu vizita liderului, SCM Zalău, într-unul din jocurile considerate cap de afiş ale acestei runde. A rezultat un joc echilibrat, încheiat cu un scor pe măsură, 1-1.

Oaspeţii au fost cei care au deschis scorul destul de repede, în minutul 8, prin Sergiu Pop, în timp ce egalarea a venit în minutul 19, când Ioan Hora a transformat un penalty, după un henţ în careu al zălăoanilor.

Cu acest punct cucerit, echipa bihoreană antrenată de Gheorghe Ghiţ rămâne pe locul 5 al clasamentului, la trei puncte de zona play-off.

În disputa cu SCM Zalău, pentru Crișul Sântandrei au evoluat: C. Verdeș - L. Hadade, R. Turcan, C. Ntchinda, S. Gondor, C. Trip (min. 38 M. Balogh), P. Chiș-Toie (min. 64 D. Borma), L. Prundaru, I. Hora şi R. Popescu (min. 89 D. Maghiar).

Egal şi pentru Lotus

Lotus Băile Felix a evoluat în schimb în deplasare, în etapa a 14-a, la Satu Mare, pe terenul echipei Olimpia MCMXXI. Şi aici rezultatul a fost egal, 1-1, după un meci de luptă, desfăşurat pe teren greu. Bihorenii puteau câştiga, dacă nu ratau câteva ocazii de a înscrie, însă, la final, şi antrenorul Cosmin Bodea a declarat că rezultatul este echitabil.

La fel ca la Sântandrei, şi aici golurile au fost marcate în primele minute. Lotus a deschis scorul, în minutul 12, după un autogol al lui Luca Feher, în timp ce egalarea a venit zece minute mai târziu, când pentru gazde a marcat Alexandru Bonea.

Cu acest punct, Lotus Băile Felix rămâne pe locul 3, având acum 23 de puncte, cu zece mai puţin decât prima clasată, dar şi cu două mai mult decât ocupanta locului 4.

În duelul de pe Stadionul Someşul din Satu Mare, cu Olimpia MCMXXI, antrenorul Cosmin Bodea a trimis în teren pentru Lotus echipa: Cosma - Urbanowski, Pintea, Lupșe, Arsene - Oltean, Gheban (min. 65 Ciurcui) – Cucu (min. 76 Negru), Gitye (min. 46 Sala), Costea – Duma (min. 90+3 Oșvat).

În ultima etapă din acest an calendaristic, ambele echipe bihorene vor evolua pe teren propriu. Lotus Băile Felix va primi vizita celeilalte formaţii din Satu Mare, CSM Olimpia, vineri, 1 decembrie, de la ora 14, iar Crişul Sântandrei va juca o zi mai târziu, sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 14, cu CSM Sighetu Marmaţiei.


Rezultatele şi marcatorii etapei a 14-a din Seria a 10-a a Ligii a III-a
Minaur Baia Mare – Victoria Carei 1-1
Valerii Macrițchii (min. 76) / Paul Batin (min. 7)
Sănătatea Cluj – Minerul Ocna Dej 1-1
Dorin Goga (min. 10) / Emanuel Negru (min. 54)
CSM Sighetu Marmaţiei – CSM Olimpia Satu Mare 2-1
Emmanuel Mensah (min. 35 – penalty), Cătălin Șofronie (min. 67) / Moussa Samake (min. 10)
Olimpia MCMXXI Satu Mare – Lotus Băile Felix 1-1
Alexandru Bonea (min. 22) / Luca Feher (min. 12 – autogol)
Crişul Sântandrei – SCM Zalău 1-1
Ioan Hora (min. 19 – penalty) / Sergiu Pop (min. 8)


Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!