Etapa a 5-a din Liga a III-a la fotbal a programat în cele din urmă, sâmbătă, numai două echipe bihorene să evolueze. Jocul dintre CAO 1910 Oradea şi CSM Satu Mare nu a mai avut loc, după ce Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare a informat clubul CSM Satu Mare că nu poate juca în acest sfârşit de săptămână, din cauza unor cazuri de Covid-19 in cadrul echipei sătmărene.

Anunţul a venit sâmbătă dimineaţă, înainte ca echipa sătmăreană să facă deplasarea la Oradea. Luni, 12 octombrie, jucătorii şi staff-ul tehnic al echipei sătmărene vor face o nouă rundă de testare Covid-19 şi, în funcţie de rezultate, se va stabili dacă se va putea juca restanţa din 14 octombrie cu CSC Sânmartin.

Până atunci, CSC Sânmartin a evoluat sâmbătă în judeţul Maramureş, la Şomcuta Mare, pe terenul formaţiei locale Progresul, o nou-promovată.

A fost un meci cu un final nefericit pentru trupa pregătită de antrenorul Cosmin Bodea, partida încheindu-se la egalitate, scor 1-1, după ce gazdele au egalat în minutul 90+5. Astfel, bihorenii au trecut pe lângă victorie, ratând două puncte, după ce au condus timp de aproximativ 60 de minute.

CSC Sânmartin a deschis scorul prin Alexandru Pintea, în minutul 30, intrând la pauză în avantaj cu 1-0.

În repriza a doua nu s-a marcat până în prelungiri. Când toată lumea aştepta victoria bihorenilor, în minutul 90+5, Ştefan Illeş a reuşit să înscrie pentru Progresul, aducând un punct nesperat maramureşenilor. Astfel, bihorenii de la Sânmartin s-au întors cu un singur punct din această deplasare.

Luceafărul Oradea a evoluat sâmbătă pe teren propriu, în compania bistriţenilor de la Unu FC Gloria. A fost primul punct adjudecat de luceferi în acest sezon, după ce jocul s-a încheiat la egalitate cu scor alb, 0-0.

"A fost un meci disputat. Ne-am dorit mult victoria, am avut şi ocazii, dar au avut şi ei. Până la urmă, mă bucur pentru primul nostru punct. Sper să fie doar începutul. Am întâlnit o echipă experimentată, o echipă bună a seriei noastre", a declarat pentru BIHOREANUL antrenorul echipei Luceafărul, Ciprian Dianu.

Tehnicianul Luceafărului a trimis în teren echipa: F. Mihelea – Fl. Drăgan, R. Ştef , D. Laza – R. Gunie (cpt.), D. Gheban, C. Covaciu (min. 60 Higyed), R. Toderici, M. Balogh (min. 84 Ad. Farcaş), S. Ban şi Al. Jurcuţ (min. 60 D. Marina). .

După această rundă, echipele bihorene îşi păstrează poziţiile din clasament. Astfel, CSC Sânmartin rămâne pe locul 6, cu 5 puncte, CAO 1910 Oradea, cu 2 puncte, se află în continuare pe locul 9, iar Luceafărul, cu un singur punct, ocupă poziţia a 10-a, ultima.

În etapa viitoare, pe 17 octombrie, CSC Sânmartin va juca pe teren propriu cu liderul Minaur Baia Mare, în timp ce CAO 1910 Oradea şi Luceafărul Oradea vor evolua pe teren străin, la Şomcuta Mare, respectiv la Şimleu Silvaniei.


Etapa a 5-a din Seria a 10-a a Ligii a III-a la fotbal:

Progresul Şomcuta Mare – CSC Sânmartin 1-1 (0-1)

Au marcat: Ştefan Illeş 90+5 / Alexandru Pintea 30
Someşul Dej – Sportul Şimleu Silvaniei 2-3 (1-1)

Au marcat: Ionuţ Dobrea 14, Paul Colţa 57 / Luigi Pop 3, Dănuţ Contraş 90+1), Marius Leitan 90+3 – penalty

Luceafărul Oradea – Unu Fotbal Club Gloria 0-0

Meciurile CAO 1910 Oradea – CSM Satu Mare şi SCM Zalău – Minaur Baia Mare nu s-au disputat din cauza problemelor cu Covid-19 pe care le-au avut jucători de la CSM Satu Mare şi Minaur.