Arcaşii orădeni s-au prezentat la Campionatul Naţional de sală pentru copii, desfăşurat între 17 - 20 martie, cu cea mai numeroasă delegaţie din concurs, iar la final au obţinut cele mai multe titluri şi medalii dintre toate cluburile din ţară participante.

La cadete compound, Bernadett Haragos a obţinut locul I, medalia de aur, titlul şi tricoul de campioană naţională, urmată pe locul II de colega ei Ada Luncan şi de Bianca Rusu - Saga Bacău. Tot Bernadett a reuşit să stabilească un nou record naţional: 566 de puncte în calificări (vechiul record era de 562 de puncte).

La junioare II, Iulia Creţu a dat tonul câştigând locul I, medalia de aur, titlul şi tricoul de campioană naţională (urmată pe locul II de Florina Judea - SCM Deva şi de Giulia Szalo-Mureşan - Redpoint Oradea).

La copii, Luca Suciu este cel care a urcat prima treaptă a podiumului (locul I, medalia de aur, titlul şi tricoul de campion naţional), urmat pe locul II, de colegul său Mihail Trip.

Medalia de argint şi titlul de vicecampioană la copile olimpic a revenit Dariei Purtan (o medalie foarte valoroasă, fiind prima dată când C.S. Redpoint are sportivi la categoria olimpic copii).

"Daria trage cu arcul de două luni, iar "arcul" ei nu se poate numi arc, faţă de ce echipamente au alţii. Faptul că a reuşit această performanţă, în aceste condiţii, este aproape uluitor. Tot la această categorie am obţinut un loc 4 prin Haragos Adrienn, care la 8 ani este o tânără speranţă a acestui sport", a transmis conducerea clubului orădean, într-un comunicat. 

La juniori II, orădenii au ocupat două treimi din podium, prin David Schmidt (medalia de argint) şi Luca Bora (medalia de bronz), iar la cadete barebow au mai obţinut o medalie de bronz, prin Alexandra Ierina. Palmaresul este completat de două medalii de aur: Mark Hendre (cadeţi barebow) şi Daria Purtan (copile barebow).

Clubul Sportiv Menumorut Biharia s-a întors şi el cu multe medalii. Koteles Karina a cucerit medalia de aur şi titlul de campioană naţională. La fel a reuşit şi Peli Elod.

Andrada Biţiş şi Alexandru Ciucioiu-Oniţa s-au situat pe locul 2, iar pe locul 3 a fost Kun Kevin, în timp ce Banyai Regina şi Dajka Benett au ocupat locul 4.

De asemenea, la barebow juniori feminin, echipa de la Menumorut Biharia, formată din Koteles Karina, Biţiş Andrada şi Banyai Regina, a ocupat locul 1. Tot pe primul loc s-a situat şi formaţia de barebow masculin juniori, alcătuită din Alexandru Ciucioiu-Oniţa, Dajka Benett şi Peli Elod.

Luna viitoare arcaşii bihoreni vor trece la pregătirea pentru competiţiile de outdoor, unde vor să demonstreze că titlurile şi medaliile obţinute se datorează pregătirii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!