Tinerii înotători de la clubul Crișul Oradea au participat în ultima săptămână la două concursuri, în țară și în Ungaria, de unde s-au întors cu o serie de medalii. Este vorba despre Cupa Select de la Satu Mare, de unde sportivii pregătiți de Cristina Madău au revenit cu 15 medalii, și de concursul internațional de la Baja din Ungaria, de unde Huszar Ingrid (în foto, pe locul I), s-a întors cu patru medalii.

De altfel, în Ungaria, antrenoarea Cristina Madău s-a deplasat doar cu Huszar Ingrid, înotătoare care a ocupat două locuri I, la 50 și 100 m bras, un loc II, la 50 m spate, și o clasare pe treapta a III-a, la 100 m fluture. În probele de 50 m fluture și 200 m mixt, Ingrid s-a clasat a IV-a.

În schimb, la concursul de la Satu Mare, desfășurat în perioada 30 noiembrie - 1 decembrie, de la CS Crișul au participat trei sportivi, Tudor Creț, Alfoldy Boglarka și Szentpeteri Mark.

Tudor Creț, născut în anul 2005, a impresionat aici, cu opt clasări pe podium. Astfel, el a ocupat locul I de trei ori, în probele de 50 și 100 m bras și 100 m mixt. De asemenea, Tudor s-a situat de două ori pe poziția secundă, la 100 m liber și 200 m mixt, în timp ce pe treapta a treia a urcat de trei ori, la 50 m liber, 50 m fluture și 50 m spate. Pe lângă aceste medalii, Tudor Creț a mai obținut și două clasări pe locul IV, la 100 m fluture și 100 m spate.

Alfoldy Boglarka, sportivă născută în anul 2004, s-a întors și ea cu cinci medalii, dintre care una de aur și patru de argint. Pe prima treaptă a podiumului s-a situat în cadrul probei de 400 m liber, în timp ce pe locul II s-a clasat la 50, 100 și m liber, precum și la 200 m spate.

La rândul său, Szempeteri Mark, născut tot în 2004, a cucerit o medalie la Cupa Select, de aur însă, la 400 m liber.

Acești sportivi, care sunt pregătiți de antrenoarea Cristina Madău, au reușit să-și îmbunătățească, cu această ocazie, timpii la anumite probe.