Voleibalistele de la ACS SuperVolei 2017 Oradea au câştigat toate cele trei jocuri de la turneul etapei a patra a Campionatului Interjudeţean la categoria de vârstă U13 şi s-au calificat cu punctaj maxim la turenul semifinal al Campionatului Naţional.

La turneul interjudeţean de la Lipova, desfăşurat în ultimele zile ale lunii februarie, orădencele pregătite de antrenorul Marius Drăgan au debutat tocmai în compania echipei gazdă, Şoimii Lipova, pe care au învins-o cu scorul de 3-1, după ce pe seturi s-au impus cu 25-11, 25-18, 23-25 şi 25-21.

Apoi, în meciul al doilea s-au duelat cu CSS Avram Iancu Ştei, într-un meci pe care l-au câştigat, de asemenea, cu scorul de 3-1. Pe seturi s-a consemnat: 21-25, 25-16, 25-22 şi 25-15.

În fine, în ultima confruntare, tinerele voleibaliste de la ACS SuperVolei 2017 au întâlnit echipa CS Pro Volei Arad, în compania căreia au avut un joc ceva mai dificil, dar pe care tot l-au câştigat, cu scorul de 3-2. Pe seturi: 25-21, 23-25, 19-25, 25-14 şi16-14. 

Neînvinse în 12 meciuri

La acest ultim turneu, "echipele participante au rulat tot lotul de jucătoare, astfel au oferit partide care au condus suporterii cu repeziciune de la agonie la extaz, în cele din urmă câştigând voleiul", au transmis organizatorii. 

Însoţiţi de o galerie numeroasă, alcătuită în special din părinţii sportivelor, echipa "supervoleibalistelor" orădene a avut o comportare meritorie, reuşind să termine neînvinse, după un total de 12 meciuri, prima parte a campionatului şi, astfel, să se califice la turneul semifinal care se va desfăşura într-o localitate ce urmează să fie desemnată de Federaţia Română de Volei în 12 martie. 

„Felicit toate sportivele care au participat la aceste turnee interjudeţene, fiecare dintre ele aducându-şi contribuţia într-o măsură mai mică sau mai mare la această calificare în etapa superioară", a transmis antrenorul echipei orădene, Marius Drăgan. 

Lotul formaţiei ACS SuperVolei 2017 le-a cuprins pe: L. Presecan - căpitan de echipă, A. Seres, I. Torean, C. Sabău, A. Berindea, C. Bumbu, A. Marc, I. Ailisoaie, I. Brege, G. Berindea, A. Cozac, S. Popa, P. Cristea şi M. Obreja. 

Dublă cu oltencele pentru fetele de la U17

În acelaşi timp, şi echipa U17 (foto jos) a clubului ACS SuperVolei 2017 Oradea a avut două meciuri de foc împotriva formaţiei CNNT Craiova. Mai întâi, pe 24 februarie, cele două echipe s-au întâlnit la Craiova, unde, deşi au precticat un joc bun, orădencele au pierdut cu 1-3, pe seturi: 19-25, 25-19, 25-9 şi 25-19.

Apoi, pe 27 februarie au venit, oltencele în Oradea, pentru un meci care a fost devansat şi care a contat pentru o fază anterioară.

De această dată, orădencele au luat meciul în serios, dornice în a-şi lua revanşa. A reieşit, astfel, un joc disputat, în care jucătoarele de la ACS SuperVolei au practicat "poate cel mai bun meci al sezonului", după cum au transmis conducătorii clubului, şi s-au impus clar, cu scorul de 3-0 (25-19, 25-17, 25-18).

Lotul echipei de U17 de la ACS SuperVolei 2017 Oradea le cuprinde pe: I. Csuka – căitan, D. Opriş, A. Popescu, D. Ciucur, P. Mihoc, A. Tomescu, D. Molnar, D. Schipala, I. Ciuciu, S. Floruţa, D. Ban şi S. Pop.

„Până în prezent, în acest sezon competiţional, 2023-2024, sportivele noastre au obţinut rezultate super-bune la toate cele trei categorii. Astfel, echipele de U13 şi U15 sunt calificate la turneul semifinal, iar la U17 suntem calificate în grupa Elite, unde jucătoarele antrenate de Cătălin Mihăescu vor mai avea de înfruntat echipele CSS Bacău, CSS Tg. Mureş şi CSM Volei Alba Blaj pentru calificarea la turneul semifinal. Felicit fetele şi antrenorii, şi sunt sigură că vor obţine în continuare performanţe mult mai bune! Vrem să mulţumim însă şi părinţilor şi sponsorilor pentru tot sprijinul acordat acestor sportive ambiţioase, muncitoare şi dornice de victorii!", a transmis într-un comunicat Lucia Daniela Drăgan, preşedintele clubului ACS SuperVolei 2017 Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!