Luni dimineaţă, după numărarea în paralel a voturilor de la 142 din cele 143 de secţii de votare din Oradea, victoria electorală a liberalului Ilie Bolojan la Primărie şi a listei USL pentru Consiliul Local a fost confirmată categoric, chiar dacă cu mai puţine procente decât exit-pollul CCSB realizat duminică.

Astfel, potrivit informaţiilor adunate la sediul PNL, Bolojan a fost votat de 66,29% dintre orădeni, Cseke Attila (UDMR) a strâns 18,96%, iar Mihai Groza (PDL) - 6,11%, în timp ce exit-pollul arăta pentru Bolojan 72,9%, pentru Cseke 15,9%, iar pentru Groza 5,5%.

La Consiliul Local, USL a primit - potrivit numărătorii paralele realizate de liberali - 57,39% din voturi (faţă de 65,8% în exit-poll), UDMR a luat 17,44% (faţă de exit-poll, care îi dădea 15,2%), iar PDL 9,53% (în timp ce în exit-poll avea 8%).

Numărătoarea buletinelor de vot de la cele 142 din 143 secţii de votare din Oradea contrazice şi estimarea prezentată de Cseke Attila, care în cursul nopţii de duminică afirma că Bolojan a înregistrat un scor de 58,7%, iar el 25,6%.

Rezultatele complete din Oradea nu pot fi aflate decât după înregistrarea oficială a situaţiei dintr-o ultimă secţie de votare. Aceasta nu poate „întoarce" clasamentul şi nici schimva radical procentele, dar din cauză că în cadrul biroului secţiei de votare nu au fost introduse corect toate cifrele, pentru toţi candidaţii şi toate partidele, acestea nu sunt acceptate de softul special elaborat în vederea centralizării voturilor.