Prefectul judeţului, Claudiu Pop, a anunţat miercuri că a făcut demersuri la conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale pentru ca aceasta să repartizeze şi în Bihor parazăpezi care să fie montate pe marginea drumurilor naţionale, astfel încât să diminueze eventualele blocaje cauzate de viscolirea zăpezii pe carosabil.

Rezultatul demersului este, însă, extrem de modest, a recunoscut prefectul însuşi în faţa jurnaliştilor. "Am reuşit să obţinem sub un kilometru, cam 700-800 de metri, de plasă parazăpezi, şi aceasta cu greu", a spus Claudiu Pop.

El a precizat că materialul care ar putea opri acumularea de omăt pe şosea urmează să fie instalat în câteva zone "unde se ştie că şi în anii trecuţi viscolul a făcut probleme mari", exemplificând cu drumul naţional între Oradea şi Marghita pe raza localităţii Sarcău (unde anul trecut circulaţia a fost complet blocată din cauza unor troiene de 2-3 metri), precum şi pe unele porţiuni ale drumului naţional Oradea - Arad.

"Am fi vrut, bineînţeles, să obţinem mai mult, ca să împânzim tot judeţul, dar resursele sunt limitate", a comentat prefectul "zgârcenia" CNADNR.

Pop a mai precizat că deşi amplasarea de parazăpezi pe terenurile private de pe marginea şoselelor ar putea fi primită că rezerve sau chiar cu opoziţie din partea proprietarilor acestora, va încerca personal, împreună cu "şeful Poliţiei şi cu primarii", să-i convingă pe oameni de necesitatea de a ceda din terenurile pe care le deţin fâşii pe care, oricum, iarna nu le-ar putea utiliza în scop agricol.