Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au finalizat ancheta în cazul lui Robert Ionescu, fiul fostului selecţioner al naţionalei de handbal Gigi Ionescu, acuzat de înşelăciune cu bilete la ordin şi file cec fără acoperire, şi au înaintat cazul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunerea de trimitere în judecată.

Ionescu e acuzat că, în cursul anului 2008, în calitate de administrator împuternicit al firmei Robval SRL Oradea, a achiziţionat în baza unui contract de vânzare-cumpărare diverse mărfuri în valoare totală de 90.534 lei de la o altă firmă orădeană, pentru plata cărora a emis mai multe bilete la ordin şi o filă cec.

"La data scadenţei, însă, instrumentele de plată emise de administrator au fost refuzate la plată din cauza lipsei totale de disponibil în contul bancar, cu toate că din cercetări a reieşit că în perioada respectivă firma deţinea sumele necesare", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, inspectorul principal Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, ulterior suspectul a revândut parte din mărfurile achiziţionate sub preţul de cumpărare. Prejudiciul provocat de Ionescu este de 90.534 lei, nerecuperat.

Robert Ionescu a mai fost implicat într-un scandal, în urmă cu trei ani, după moartea soţiei sale, procuroarea Valentina Ionescu, când părinţii acesteia l-au acuzat de omor. Ancheta a infirmat, însă, susţinerile soţilor Gligor şi a stabilit că tânăra de 30 ani s-ar fi sinucis.