Rocadele dispuse de conducerea Serviciului Român de Informaţii în structurile judeţene au "lovit" şi Direcţia de Informaţii Bihor, al cărei şef, colonelul Marius Iova, a fost înlocuit din funcţie şi mutat, începând din această săptămână, la conducerea structurii din Satu Mare.

Ioan-Gherghel_SRI.jpgLa Satu Mare, Iova l-a înlocuit pe Ştefan Coşarcă, mutat la rândul lui ca director al Direcţiei judeţene de Informaţii Maramureş, al cărei şef, Ioan Gherghel (foto), este de azi şeful Direcţiei Judeţene de Informaţii Bihor. Gherghel a condus Direcţia de Informaţii Maramureş din 2005.

Primele informaţii despre rotirile de cadre din Serviciul Român de Informaţii au apărut în luna septembrie, când aproximativ 20 de şefi ai structurilor din teritoriu au fost mutaţi dintr-un judeţ în altul, presa centrală comentând că primele rocade s-au făcut în judeţele în care, la referendumul pentru demiterea preşedintelui din 29 iulie, s-a înregistrat o prezenţă la vot mai mare de 50%, deci nefavorabilă lui Traian Băsescu.

Oficial, însă, reprezentanţii SRI au spus că toate schimbările au fost făcute pentru optimizarea structurilor de management în teritoriu, purtătorul de cuvânt al SRI, Marius Bercaru, declarând că rotirile de cadre fac parte din politica de personal a instituţiei.