La Curtea de Apel Oradea s-a desfăşurat, luni, un nou termen de judecată al procesului în care fostul ministru de Justiţie Rodica Stănoiu contestă calitatea de colaborator al Securităţii, termen la care fostul ministru nu s-a prezentat, fiind reprezentat de avocata Doina Donuţiu, dar şi de soţul ei, Şerban Stănoiu.

În timpul dezbaterilor, judecătorul a anunţat că a respins cererea făcută la termenul precedent de Şerban Stănoiu, soţul ministrului, pentru completarea expertizei grafologice realizată de Institutul Naţional de Expertize Criminalistice Bucureşti, pe motiv că obiecţiunile formulate în document sunt nerelevante. În replică, Stănoiu a depus o altă solicitare, de data asta pentru realizarea unei noi expertize.

La rândul ei, avocata Doina Donuţiu a ridicat problema anulării deciziei de colaborator al Securităţii emisă de CNSAS, invocând o problemă de incompatibilitate a unuia dintre semnatarii documentului.

"Decizia a fost semnată şi de Mircea Dinescu, în perioada în care deţinea concomitent funcţiile de membru al CNSAS şi administrator la două societăţi comerciale, stare de incompatibilitate stabilită de ANI şi prin sentinţă judecătorească", a explicat Doina Donuţiu, arătând că, în opinia ei, starea de incompatibilitate a lui Dinescu se extinde şi asupra documentelor semnate de către acesta.

Deşi consilierul juridic al CNSAS prezent la proces, Mihai Ionescu, cerut discutarea pe loc a celor două probleme ridicate de avocaţii Rodicăi Stănoiu, judecătorul a respins propunerea. "Cauza se amână în vederea studierii înscrisurilor depuse de către reclamantă", a dispus magistratul.

Dezbaterile în acest caz se vor relua pe 18 iunie.