O româncă în vârstă de aproape 50 de ani a murit, în apropiere de Hurghada, în Egipt, după ce a fost atacată de un rechin, scrie Reuters, citând surse din Egipt. Tragedia a venit după ce o femeie originară din Austria, în vârstă de 68 de ani, a avut parte de aceeași soartă.

Ministrul Mediului din Egipt a declarat, duminică, că cele două femei au murit într-un atac al rechinilor în apropiere de Hurghada, o stațiune populară de la Marea Roșie.

„Două femei au fost atacate de un rechin în timp ce înotau în zona Sahel Hachich, la sud de Hurghada", a anunțat ministerul pe pagina sa de Facebook, precizând că a fost lansată o anchetă pentru a stabili circumstanțele incidentului.

Un ordin emis de guvernatorul regiunii Mării Roșii a interzis orice activitate pe plajele din sudul orașului Hurghada.

Deocamdată, nu se cunosc alte detalii despre românca atacată de rechin.

În schimb, despre austriancă se știe că era căsătorită cu un egiptean, locuia în Egipt și era o scufundătoare experimentată. Ea a fost filmată de alți turiști imediat după atacul rechinului, în timp ce încerca să înoate spre un vas, și spun martorii că rechinul i-a sfâșiat un braț și un picior. 

Femeia a fost transportată la spital, însă acolo a decedat. 

Rechinii din Marea Roșie atacă foarte rar înotătorii, dacă aceștia se află în zonele desemnate ca sigure, mai scrie presa internațională. Potrivit hotnews.ro, Egiptul, prins între inflație și devalorizarea monedei locale, se bazează foarte mult pe Marea Roșie, care primește 65% din turiștii care vizitează țara.

UPDATE: MAE i-a anunțat familia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, duminică, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul femeii aflate în vacanță în Hurghada.

„Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile competente egiptene, în urma investigaţiilor realizate, a reieşit că decesul cetăţeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin. Reprezentanţii Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile române competente pentru identificarea, de urgenţă, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanţe pentru pierderea suferită şi oferite informaţiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsufleţit pentru a fi înmormântat în România”, a transmis ministerul.

MAE le recomandă românilor care merg în Egipt să urmeze sfaturile autorităților locale. „De asemenea, având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implică atacuri de rechin, MAE recomandă cetăţenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această ţară în scop turistic să urmeze sfaturile şi recomandările autorităţilor locale în ceea ce priveşte zonele sigure de recreere şi înot în mare", a mai arătat sursa citată.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Cairo: +202 2735 53 26, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice: +202 2735 95 46.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!