Un transport de medicamente şi materiale sanitare destinate oamenilor afectaţi de cutremur a plecat sâmbătă din România către Siria.

Ajutoarele au fost transportate de Ministerul Apărării, cu un avion C-130 Hercules, care a decolat sâmbătă din Baza 90 Aeriană Otopeni, în jurul orei 11.00, cu destinaţia Adana, Turcia.

„La propunerea Ministerului Sănătăţii, astăzi, 25 februarie 2023, sunt transportate, conform Hotărârii CNSU, medicamente şi materiale sanitare pentru ajutorarea populaţiei afectate de cutremurele devastatoare din Siria. Este vorba despre antibiotice, analgezice, antiinflamatoare şi alte medicamente necesare tratării pacienţilor din această ţară”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Cei 52 de paleţi cu medicamente au fost colectaţi şi pregătiţi de compania Unifarm SA, prin Centrul Naţional Farmaceutic recent înfiinţat, iar transportul medicamentelor spre aeronavă a fost asigurat de personalul ISU.

„Doresc să îmi exprim din nou solidaritatea şi compasiunea pentru victimele cutremurelor dezastruoase care au avut loc recent. Răspunsul rapid la apelul umanitar lansat către producătorii de medicamente în vederea donării de produse farmaceutice şi materiale sanitare, a fost înregistrat din partea companiilor farmaceutice Antibiotice Iaşi, Terapia SA şi Zentiva SA cărora le mulţumesc pentru ajutorul oferit”, a declarat ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Sursa: news.ro

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!