Cinci state ale Uniunii Europene, printre care și România, ar putea prelungi interdicția pentru importurile de cereale din Ucraina până la 15 septembrie, a anunțat ministrul polonez al Agriculturii, Robert Telus, potrivit stirileprotv.ro.

Restricțiile au fost stabilite pe 2 mai, pentru a diminua oferta excedentară de cereale din statele care se învecinează cu Ucraina.

„Am primit de la Comisia Europeană un proiect al unui nou regulament care interzice importul a 4 produse în cele 5 ţări", a scris Robert Telus pe Twitter. „Durata prevăzută în proiect este 15 septembrie anul acesta. Este un proiect, dar sper că va intra în vigoare începând de mâine”, a adăugat el.

Cele cinci țări sunt Bulgaria, Ungaria, Polonia, România și Slovacia, care au solicitat o prelungire a interdicției, pentru că, fiind mai ieftine, cerealele din Ucraina fac producția internă neprofitabilă. 

Ucraina a făcut lobby ca această interdicție privind vânzările de grâu, porumb, rapiţă şi seminţe de floarea-soarelui să fie ridicată.

O decizie nu a fost încă luată, a spus un purtător de cuvânt al Comisiei Europene: „Există încă discuţii în curs de desfăşurare şi vom comunica atunci când va exista o decizie, care va interveni probabil mai târziu în cursul zilei de astăzi".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!