Ministerul Tineretului și Sportului a lansat anul acesta programul național “România în mișcare”, în cadrul căruia au fost puse la dispoziție fonduri nerambursabile pentru organizarea de evenimente și competiții sportive cluburilor de drept privat și asociațiilor județene pe ramură de sport.

DJST Bihor a lansat prima sesiune de depunere de proiecte la finele lunii iunie, 5 din 6 entități deponente fiind eligibile. La finalul lunii septembrie a fost deschisă și cea de a doua sesiune la care s-au prezentat 4 structuri sportive, din care două au depus proiecte eligibile.

AJ Culturism a organizat Trofeul Hercule, AJ Fotbal a organizat un curs de antrenori, AJ Șah a organizat Cupa Cetății, AJ Handbal a organizat un turneu interjudețean de handbal iar AJ Baschet două turnee internaționale de baschet pentru fete. Dintre acestea primele trei organizații au definitivat proiectele, fiindu-le deja virate sumele nerambursabile în procent de 90% din  valoarea proiectelor, celelate două găsindu-se în faza raportărilor finale.

CS Super Volei 2017 Oradea și CS GYM Oradea sunt ultimele două structuri sportive care au depus proiecte eligibile și în aceste zile le pun în practică. Astfel, sâmbătă 10 noiembrie la sala de sport a Școlii Gimnaziale Dacia va avea loc o competiție interjudețeană de volei fete, iar sportivii CS GYM se află în plină pregătire pentru participarea la Campionatul European de karate Kyokushin de la finele acestei luni, găzduite de Budapesta.

„Programul național “România în mișcare” se va încheia anul acesta la începutul lunii decembrie. DJST Bihor a primit de la MTS suma de 63.000 lei, pentru care au fost depuse proiecte eligibile în sumă totală de 55.391 lei”, după cum precizează directorul DJST Bihor, Petruț Drăgan, într-un comunicat.