Polonia, Croaţia şi România sunt cele trei echipe neînvinse după primele trei zile de întreceri la Campionatul European U20 masculin - Divizia B de la Oradea. Primele două au repurtat câte trei victorii, iar tricolorii au obţinut două succese.

Reprezentativa Poloniei este la şefia Grupei A, acolo unde Belgia şi Belarus au 1-1 la general, Finlanda are 1-2, iar Armenia are 0-2. În schimb, Croaţia are 3-0 în Grupa D, cea din care fac parte şase echipe. Aici Portugalia şi Kosovo au 2-1 la general, Ungaria şi Irlanda sunt la 1-2, iar Moldova are 0-3.

România are 2-0 la general şi se situează pe locul al II-lea în Grupa C. Primul loc este deţinut de Georgia, echipă ce are 2-1 la general, adică a disputat un meci mai mult. Albania şi Macedonia au 1-1, iar Malta are 0-3.

Cea mai echilibrată şi imprevizibilă situaţie se consemnează în Grupa B, acolo unde Rusia, Marea Britanie şi Olanda şi-au împărţit victoriile în duelurile directe. Primele două au 2-1, în vreme ce batavii şi Slovacia au 1-1. În fine, Azerbaijan este la 0-2.

Primele două clasate în fiecare grupă se califică în sferturile de finală ale competiţiei. Locurile 3 şi 4 vor juca în turneul locurilor 9-16, iar locurile 5 şi 6 vor încheia evenimentul în turneul 17-21. La încheierea turneului de la Oradea, primele trei clasate vor obţine promovarea în Divizia A la U20 masculin.

Luni a fost zi de pauză, însă pe parcursul primelor trei zile de întreceri, la Arena Antonio Alexe şi Colegiul Partenie Cosma din Oradea, la meciuri au asistat şi participat din postură de antrenori, şefi de delegaţie sau comisari, mai mulţi oameni cu trecut remarcabil în baschetul european. Este vorba despre Irina Sumnikova (comisar FIBA; campioană olimpică în 1992, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice din 1988, participantă la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice - în 1988 cu URSS, 1992 cu Comunitatea Statelor Independente, iar în 1996 şi 2000 cu Rusia), Hanno Mottola (şef de delegaţie, primul jucător finlandez de baschet cu angajament în NBA, a avut două sezoane în liga nord-americană şi cinci în Euroligă), Evgeny Pashutin (simplu spectator, de două ori câştigător al EuroCup şi cu cinci sezoane la activ ca antrenor principal în Euroliga masculină, a câştigat Campionatul European U20 masculin Divizia A din anul 2005), Zakhar Pashutin (antrenorul naţionalei Rusiei U20 masculin, fost câştigător al Euroligii în două rânduri, protagonist a trei astfel de finale, respectiv câştigător al EuroBasket 2007 din postura de jucător şi căpitan de echipă), Roel Moors (antrenorul naţionalei Belgiei U20 masculin, fost jucător în echipa naţională a Belgiei, pentru care a jucat peste 100 meciuri, a participat la două ediţii de EuroBasket şi a fost căpitan al echipei sale naţionale).