Românii se află la coada clasamentului european în ceea ce priveşte speranţa de viaţă, anunță Digi24, citând un raport Eurostat. Aceleaşi date arată că doar bulgarii şi sârbii trăiesc mai puţin ca noi. Pe de altă parte, femeile românce sunt mai longevive şi trăiesc, în medie, cu şapte ani mai mult decât bărbaţii. 

Informațiile publicate de suesa citată arată că speranţa de viaţă în România este, în medie, de 69 de ani la bărbaţi, şi 76 de ani la femei. Tendinţa ca femeile să trăiască mai mult decât bărbaţii se resimte la nivelul întregii întregii Uniuni Europene.

Zona de nord-est a ţării este cu cea mai scăzută speranţă de viaţă la bărbaţi, mai precis 68,2 ani, iar la femei vestul ţării, cu o medie de 75,9 ani.

Analiza Eurostat dezvăluie că Bucureştiul şi Oltenia sunt regiunile cu cea mai înaltă speranţă de viaţă în ţară. Locuitorii din Bucureşti - Ilfov au o speranţă de viaţă de 70 de ani pentru bărbaţi şi 77 de ani pentru femei. 

Cu toate acestea, chiar şi în aceste regiuni, românii trăiesc cu 7 ani mai puţin decât media europeană, mai arată sursa citată.

Specialiştii atrag atenţia asupra condiţiilor de trai şi alimentaţiei, considerate factori ce pot influenţa în mod semnificativ durata de viaţă a oamenilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!