Ministerul Public a confirmat, printr-un comunicat de presă, că explozia de vineri dimineaţă produsă la un autoturism Audi în centrul Oradiei, lângă Agenţia Tarom, a fost cauzată de "o bombă artizanală amplasată sub maşină".

"Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a fost constituită o cauză penală în legătură cu incidentul produs în cursul nopţii trecute pe o stradă din municipiul Oradea, când o bombă artizanală amplasată sub o maşină a produs o explozie de mică intensitate. În urma deflagraţiei nici o persoană nu a fost rănită iar autoturismul a suferit uşoare avarii. Autoturismul a fost ridicat în vederea expertizării, iar cercetările continuă în vederea stabilirii cauzelor producerii incidentului şi identificarea autorilor", se precizează în comunicatul de presă emis de Ministerul Public

Maşina aparţine iubitei contrabandistului de ţigări Romeo Păcurar, Larisa Djata. Audiaţi vineri de anchetatori, Păcurar şi tânăra în vârstă de 26 de ani, au susţinut că nu au duşmani şi că nu ştiu cine ar fi putut să monteze bomba artizanală sub maşina lor, au declarat surse judiciare pentru BIHOREANUL.

De asemenea, cei doi (foto) au spus că au auzit un zgomot puternic vineri dimineaţă, maşina fiind parcată aproape de locuinţa lor, dar nu au ştiut că provenea de la autoturismul lor. Surse dintre anchetatori au mai spus că au fost găsite urme ale dispozitivului, iar toate probele prelevate vor fi transmise, cel mai probabil, Institutului Naţional de Criminalistică din Bucureşti.

Totodată, anchetatorii afirmă că, cel mai probabil, cei care au montat bomba artizanală sub maşină au crezut că autoturismul foloseşte benzină şi nu motorină, cum e de fapt, dispozitivul fiind menit să producă pagube unei maşini pe benzină.

"Dacă ar fi fost un autoturism pe benzină, pagubele ar fi fost mult mai mari", au afirmat surse judiciare pentru BIHOREANUL.

Citeşte pe această temă: Un Audi a explodat în centrul oraşului. Achetatorii bănuiesc că e vorba de un dispozitiv artizanal