Celebrul interlop Romulus Markovics, liderul clanului ţigănesc Neguş, a ajuns după gratii. 

Individul a fost reţinut de poliţiştii Compartimentului Urmăriri - Serviciul de Investigaţii Criminale Bihor în cursul zilei de marţi, iar miercuri a fost prezentat la Curtea de Apel Oradea, unde a fost arestat pentru 30 de zile, pe numele său existând un mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare olandeze.

Anchetatorii din Olanda îl cercetează pe interlopul orădean pentru proxenetism şi trafic de persoane. Potrivit datelor comunicate la Oradea, Markovics a coordonat o grupare formată din proxeneţi care racolau tinere din România şi Ungaria, pe care mai apoi le transportau în Olanda unde le-au constrâns să se prostitueze şi să predea apoi în totalitate banii câştigaţi.

În faţa instanţei, Romi Neguş şi-a dat consimţământul pentru predare, motiv pentru care hotărârea Curţii de Apel Oradea este definitivă, iar interlopul poate fi predat poliţiştilor olandezi.

Romulus Markovics este cercetat şi într-un dosar aflat în ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor şi care priveşte un incident petrecut în luna mai când, înarmaţi cu bâte de baseball, mai mulţi membri ai clanului său şi-au atacat un rival la intrarea în complexul Lotus Center. În urma altercaţiei, victima, Marius Lazăr, a ajuns în comă la spital.

Şi fratele lui Romi Neguş, Markovics Sandor, zis şi Sanyi Neguş, este încarcerat în Italia, unde a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru complicitate la omor, după ce un proxenet albanez a fost omorât într-o încăierare cu clanurile de traficanţi din zona Brescia, purtată pentru supremaţia străzilor.