Judecătoria Oradea s-a pronunţat în cazul interlopului Romulus Markovics, zis Romi Neguş, în dosarul în care era acuzat de loviri, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice pentru un scandal pe care l-a provocat în noaptea de 22/23 octombrie în clubul Atti's, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al judecătoriei Oradea, vicepreşedintele instanţei, Cristi Danileţ.

Potrivit sursei citate, Markovics a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei, însă doar pentru acuzaţia de ultraj contra liniştii şi ordinii publice după ce patronul localului devalizat, Lasztoczi Attila Robert, a renunţat la plângerea făcută pentru lovire şi distrugere.

"Pentru aceste două acuzaţii, procesul penal a încetat împotriva inculpatului. Sentinţa nu este definitivă. Ea poate fi atacată, prin recurs, la Curtea de Apel Oradea, în termen de 10 zile de la pronunţare", a mai spus judecătorul Cristi Danileţ.

Dosarul a pornit de la un scandal pe care Markovics l-a provocat în clubul Atti's în noaptea de 22/23 octombrie, în jurul orei 3. Potrivit rechizitoriului procurorilor, Neguş a intrat în local însoţit de un grup de circa 15-20 de persoane, a smuls microfonul din mâna solistei Claudia Ciobanu şi a început să strige "Toţi copiii să plece acasă!", cerându-le astfel clienţilor să iasă.

Aproximativ 50 de clienţi ai localului, care îl cunoşteau ca fiind deosebit de agresiv şi violent, s-au ridicat de la mese şi au părăsit incinta. În club au rămas patronul localului, Lasztoczi Attila Robert, personalul, formaţia şi cinci clienţi care au fost agresaţi de bătăuşi care au provocat, totodată şi distrugerea unor bunuri din local, pagube estimate la aproape 800 de lei.

Markovics l-a lovit pe patronul localului, Lasztoczi Attila Robert şi i-a atras atenţia că "acesta este doar un avertisment" după care inculpatul a dat cu piciorul în uşă şi a plecat", se arată în rechizitoriu, care lasă să se înţeleagă că atenţionarea pare să fie motivată de faptul că patronul localului ar fi refuzat să plătească taxa de protecţie. "Inculpatul este cunoscut în Oradea ca ocupându-se cu perceperea de taxe de protecţie", se specifică în document.

În afară de Lasztoczi, nicio victimă nu a depus plângere împotriva atacatorilor, rezumându-se să facă declaraţii.

Pe 29 octombrie, Markovics a fost arestat iar ulterior, pe 9 noiembrie, după trimiterea lui în judecată, magistraţii au dispus punerea lui în libertate aplicându-i doar interdicţia de a părăsi ţara şi de a mai intra în localuri publice până la finalizarea procesului său.