Ioan Pintaru, un șofer de TIR în vârstă de 32 de ani, a fost arestat și acuzat de tentativă de omor după ce a atacat, luni, o fetiță de 11 ani în Leicester Square din Londra. Românul a atacat „la întâmplare”, potrivit procurorilor englezi.

Liderul unui partid extremist din Marea Britanie a subliniat că „se pare că a fost un imigrant până la urmă”, referindu-se la atacator.

Atac... aleatoriu

Potrivit BBC.com, Ioan Pintaru s-a apropiat de două turiste, mamă și fiică, a prins-o pe micuță de cap și i-a administrat mai multe lovituri cu un obiect tăios.

Fetița de 11 ani a suferit rănit la nivelul feței, umărului, gâtului și la nivelul unei mâini. 

Poliţia Metropolitană din Londra a precizat că fetiţa a fost grav rănită, dar rănile nu îi pun viaţa în pericol, conform Digi24.ro.

Atacatorul a fost imobilizat de mai mulți martori, iar imagini cu arestarea lui au fost publicate pe rețelele sociale.

Deşi iniţial s-a crezut că şi mama fetei, în vârstă de 34 de ani, a fost rănită, Poliţia a declarat că sângele de pe trupul şi hainele femeii era al fiicei, conform aceleiași surse. 

Pintaru a apărut la Curtea Magistraţilor Westminster din Londra, dar a vorbit doar pentru a-şi confirma numele şi data naşterii, mai scrie Digi24.ro. 

Procurorul David Burns a declarat că a fost vorba despre un „atac aleatoriu asupra unui copil”. „Acuzatul s-a apropiat de fetiţa de 11 ani, a strâns-o de cap şi apoi a înjunghiat-o de opt ori”, a declarat Burns.

sursa imaginii: PA Media / BBC.com 

„Un imigrant”

Pintaru a fost arestat preventiv până la următoarea audiere, pe 10 septembrie.

Libertatea.ro scrie că Ioan Pintaru este șofer de TIR, originar din Pucioasa, Dâmbovița. Totodată, subliniază site-ul menționat, atacul lui este folosit de extrema dreaptă britanică pentru a critica din nou prezența imigranților în Regatul Unit. 

Paul Golding, unul dintre cei doi lideri ai partidului extremist Britain First, considerat neofascist, a distribuit un clip cu arestarea românului și a comentat: „Suspectul de înjunghiere din Piața Leicester a fost identificat drept cetățeanul român Ioan Pintaru. Se pare că a fost un imigrant, până la urmă”. Postarea a strâns 818.000 de vizualizări în 22 de ore, 17.000 de aprecieri și peste 1.000 de comentarii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!