Pugilista bihoreană Roxana Hamza s-a întors cu medalia de bronz de la întrecerile Campionatului European de Box U22, competiţie care a avut la în Muntenegru, la Budva, în perioada 10-19 noiembrie.

Legitimată la clubul Basti Box Salonta, unde este antrenată de Sebastian Silaghi, Roxana Hamza a concurat la categoria 52 kg, unde în sferturile de finală a dat peste Luna Maria Mairena Aragon din Spania, pe care a întrecut-o la puncte.

Apoi, în semifinale s-a confruntat cu Valeria Linkova din Rusia, în faţa căreia a trebuit să se recunoască învinsă, tot la puncte. Astfel, bihoreanca şi-a adjudecat medalia de bronz.

La aceste întreceri, delegaţia României a participat cu 12 sportivi, dintre care 5 fete şi 7 băieţi şi a obţinut trei medalii la feminin, printre care cea a Roxanei Hamza. Au mai fost cucerite o medalie de argint şi una de bronz, prin Loredana Marin, la categoria 60 kg, respectiv Livia Botică, bronz la categoria +81 kg.

Roxana Hamza a mai cucerit o medalie de bronz în această toamnă şi la Campionatul Balcanic desfăşurat în Bulgaria, în luna septembrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!