Clubul Sportiv Basti Box Salonta s-a întors cu patru medalii de la întrecerile Campionatelor Naţionale de box feminin, competiţie care a fost rezervată atât senioarelor, cât şi celor de la categoria tineret, junioare şi cadete şi care s-a desfăşurat săptămâna trecută la Năvodari. 

Performera delegaţiei conduse de antrenorul Sebastian Silaghi a fost Roxana Hamza, care a reuşit să cucerească titlul naţional la tineret, în cadrul categoriei 50 kg, unde a avut-o ca adversară pe reprezentanta gazdelor Diana Brânză, pe care a învins-o înainte de limită, după ce aceasta fusese numărată de trei ori în prima repriză.

"Am avut emoţii la început, deoarece întâlneam o reprezentantă a gazdelor, dar imediat ce a început lupta am fost stăpână pe situaţie şi am reuşit să câştig încă din prima repriză. Mă bucur de victorie şi de rezultatele de până acum, dar visul meu este să ajung să particip la Jocurile Olimpice", a spus Roxana Hamza, sportivă în vârstă de 17 ani, care practică boxul la clubul Basti Box Salonta de doi ani.

Roxana a mai câştigat anul acesta, în primăvară, şi Cupa României, tot la tineret.

Ca urmare a rezultatelor sale, sportiva salontană a fost cooptată în lotul tineret al României, care va participa, în perioada 13-24 octombrie, la Campionatul European din Muntenegru, de la Budva.

Celelalte medalii cucerite pentru CS Basti Box Salonta la cea de-a 20-a ediţie a Campionatelor Naţionale de Box Feminin au fost de bronz şi au fost adjudecate de Georgiana Moisă (la categoria 60 kg, la cadete), Daiana Andor (57 kg, junioare) şi Andreea Ilie (70 kg, senioare).

"Fetele noastre merită felicitări pentru felul în care au boxat. Ne bucurăm că avem un titlu de campioană şi o convocare la lotul naţional. Roxana Hamza este un exemplu pentru toate sportivele, în general, prin faptul cum se pregăteşte şi cum se comportă în ring", a declarat şi Sebastian Silaghi, manager şi antenor la Basti Box.

La Naţionalele de Box Feminin de la Năvodari, pentru Bihor a mai cucerit o medalie Anemona Popa de la CS Crişul Oradea care, la categoria 46 kg, junioare, a ocupat locul 3.