Cel mai vechi club de taekwoon-do din Bihor, CS Royal Kwon Oradea, şi-a premiat sportivii pentru evoluţia din 2023.

Gala Anuală a Clubului s-a desfăşurat în două părţi. La ERA Park a avut loc un program de demonstraţii, în cadrul căruia sportivii de la cele mai mici grupe şi până la seniori au prezentat în faţa participanţilor la eveniment diferite exerciţii demonstrative.

Au fost exerciţii de picioare de bază, exerciţii de formă, tehnici de auto-apărare, luptă tradiţională, tull echipă, tehnici de picior şi combinaţii, choong-moo tull, spargeri cu tehnici speciale, luptă liberă sau tehnici de autoapărare militară.

Tot în cadrul acestui eveniment au fost decernate şi diplomele de grad, preşedintele Francisc Tripa şi cei trei instructori - Bogdan Gug, Zoltan Guthi şi Renata Tripa - înmânându-le diplomele sportivilor, care în acest an au făcut un pas important în cariera lor.

Instructorul Bogdan Gug l-a luat prin surprindere pe Francisc Tripa, cel care a adus taekwoon-do-ul în Oradea, şi l-a premiat cu un trofeu pentru întreaga sa activitate din cadrul clubului, pentru faptul că a devenit antrenor emerit, este antrenor, arbitru internaţional, a fost campion balcanic, vicecampion mondial, multiplu campion internaţional şi, nu în ultimul rând, pentru că are o deosebită calitate, aceea că este "un om bun şi omul de bază al clubului", după cum a precizat Gug.

Ulterior Gala Anuală a Clubului Sportiv Royal Kwon a continuat la Hotel Continental, unde a fost programată cina festivă şi premierea sportivilor.

Invitatul de onoare a fost Alexandru Chirilă (5 Dan în judo şi 3 Dan în karate kyokushin), fondatorul şi preşedintele onorific al Federaţiei Române de Karate Kyokushin, dar, totodată şi promotorul lui Francisc Tripa, pentru că la începutul activităţii sale sportive, preşedintele Royal Kwon a practicat o perioadă şi karate kyokushin.

Apoi, au fost premiaţi sportivii pentru meritele avute în 2023. Nu a fost întocmită o ierarhie în funcţie de rezultate, ci au fost premiaţi sportivii pentru întreaga activitate depusă în acest an.

Astfel, pe rând, au fost felicitaţi şi premiaţi: Ana Jarca, Palfi Boroka, Lavinia Roşu, Kapalai Gergo, Bianca Manea Seica, Ana Bandi, Darius Gaidoş, Gyuzika Opriş, Alesia Szabo Gâlcă, Julia Maghiar, Andrea Paşcalău, Dragoş Paşcalău, Anastasia Vereş, Alexandra Popa, Denis Jarca, Rareş Mihuţ, Andrei Pop, Luca Damian, Luca Gaidoş, Bogdan Irimie şi Luca Anton.

Un premiu special l-a primit Kira Tripa, care, după 11 ani de activitate sportivă a obţinut centura neagră 1 Dan, ea fiind multiplă campioană naţională şi vicecampioană europeană.

De asemenea, preşedintele Francisc Tripa i-a premiat şi pe instructorii săi de la club, Bogdan Gug, Renata Tripa, Zoltan Guthi şi Kapalai Zsolt.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!