Nici un bihorean n-a ajuns la înalta demnitate pe care a atins-o doamna Rozalia Biro, fosta noastră viceprimăriţă. Nu mă surprinde numirea unui udemerist la Cultură, dar e ciudat că preşedintele Kelemen Hunor, extrem de prudent cu oamenii pe care-i bagă în faţă, alege o persoană controversată. Sau poate prin manevra asta vrea să dea o lovitură organizaţiei UDMR Bihor, discreditând-o?

Din start, doamna Biro porneşte cu două handicapuri serioase. Unul e scandalul cu ANI, în care va trebui să demonstreze cât e de legal să atribui ca viceprimar un spaţiu propriei tale fundaţii. Apoi, se ştie, ea este extrem de legată, la figurat fireşte, de vicele CJ Alexandru Kiss, cel înghesuit serios de DNA pe motiv de diverse şi numeroase afaceri tulburi.

Mulţi sunt oripilaţi că doamna Biro ajunge la Cultură şi nu ştie bine româneşte. Mie mi se pare că vorbeşte corect şi, în plus, nu-i şcolarizată pe la Marghita sau Vadu Crişului. Iar în ceea ce priveşte povestea cu "bipedul", oricine poate comite o gafă la viaţa lui.

Mai important e să vedem cum va ajuta noul vicepremier comunitatea din care provine. E sport naţional ca fiecare politician ajuns mare şef la Bucureşti să-şi ajute conţăranii, şi nu văd de ce doamna Biro ar face excepţie. Avem atâtea găuri de astupat în Cultură, că nişte milioane atrase pentru Cetate, pentru Muzeu sau pentru centrul multifuncţional de la fostul Cinema Transilvania ar fi aur curat.

Sper ca mandatul său să fie total diferit de al celeilalte amazoane politice din Bihor, Lucia Varga, care şi-a cheltuit energiile mai mult pentru conservarea postului său. Şi al soţului său.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolul "O femeie face carieră: Nominalizată la funcţia de vicepremier, Rozalia Biro a fost "spălată" de Parchetul General"