Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, Gligor Sabău, accidentul s-a petrecut pe drumul comunat 47, între localităţile Hotărel şi Ştei, în după-amiaza zilei de 13 iunie.

"Inculpatul, care avea permis de conducere de o lună, se afla la volanul maşinii tatălui său. După traversarea unui pod metalic de peste râul Crişul Negru, şoferul a pierdut controlul maşinii, autoturismul a derapat, s-a răsucit şi a trecut pe contrasens, lovind cu partea laterală o femeie care se deplasa pe jos pe marginea drumului", a declarat prim-procurorul.

În urma impactului, victima, Mirela Vieru, de 31 ani, a murit pe loc. În urma necropsiei, medicii legişti au stabilit că moartea femeii a fost violentă şi s-a datorat unui traumatism cranio-cerebral cu fractură de craniu.

Din cercetările efectuate, procurorii au stabilit că maşina prezenta defecţiuni la sistemul de direcţie însă accidentul s-a produs din cauza faptului că şoferul, Marius Ardelean, 19 ani, din Ştei, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum. "Din cercetări a reieşit că inculpatul a intrat în curbă cu o viteză mult prea mare, în condiţiile în care era un drum pietruit iar el nu avea experienţă în conducere. Obţinuse permisul cu o lună în urmă", a mai arătat Gligor Sabău.

Soţul femeii şi părinţii victimei s-au constituit părţi civile în cauză şi cer despăgubiri de 100.000 de euro tânărului.