Un spărgător de maşini cu zeci de furturi la activ a fost prins în flagrant de proprietarul autoturismului pe care îl golea. Bărbatul a sunat imediat la 112 şi l-a imobilizat pe hoţ până la sosirea poliţiştilor, chit că individul a încercat să scape şi chiar l-a rănit la braţ.

Incidentul s-a produs vineri dimineaţă, pe bulevardul Dacia, după cum a transmis, marţi, printr-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu. „Polițiștii au fost sesizați de un orădean în vârstă de 49 ani despre faptul că a surprins un bărbat necunoscut aplecat peste portieră, în interiorul autoturismului său, care era parcat pe partea carosabilă a Bulevardului Dacia, după ce, în prealabil, a spart geamul din partea dreapta față a autovehiculului”, se arată în informare.

Proprietarul autoturismului l-a reținut la fața locului pe Fodor, chiar dacă individul, încercând să-şi asigure scăparea, l-a rănit pe orădean, provocându-i leziuni la nivelul brațului drept.

„Polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea s-au deplasat imediat la fața locului, identificând persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat de 29 de ani, din municipiul Oradea”, se precizează în comunicat. Prejudiciul total provocat a fost estimat la 1.000 lei.

Vineri, polițiștii l-au reținut pe Fodor pentru 24 de ore, sub acuzaţia de tentativă de tâlhărie. În aceeaşi zi, Fodor a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea hoţului pentru o perioadă de 30 de zile.

Începând cu 2006, Fodor Rudolf a fost arestat în mai multe rânduri pentru furturi, însă are o singură condamnare, de 4 ani de închisoare cu executare încasată în mai 2011, într-un dosar în care bărbatul avea dovedite 29 de furturi.

Pe de altă parte, un alt hoţ a fost prins în flagrant luni seară, în jurul orei 18, pe Aleea Ștrandului, într-o acţiune realizată de polițiștii Biroului Furturi din Autoturisme împreună cu polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Oradea.

Bărbatul în vârstă de 46 ani din comuna Ciumeghiu a fost oprit imediat după ce ar fi intrat într-un autoturism parcat şi, profitând de faptul că proprietarul a lăsat portierele autovehiculului neasigurate, ar fi sustras din interior diverse bunuri, provocând un prejudiciu total de 550 lei.

„Prejudiciul a fost recuperat integral de polițiștii orădeni și restituit proprietarului”, se precizează în comunicatul poliţiştilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar ancheta e desfăşurată de polițiștii Biroului Furturi din Autoturisme din cadrul Poliției Municipiului Oradea.