Direcţia de Sănătate Publică Bihor ne anunţă că avem epidemie de rujeolă în judeţ, dar că stăm mai bine faţă de Timiş şi Caraş. Numai că au uitat să spună că stăm catastrofal faţă de Occidentul la care râvnim.

La finele anului trecut, aceeaşi Direcţie, intuind ce va urma, a cerut ajutorul presei pentru a stabili o strategie coerentă de promovare a necesităţii vaccinării.

S-au desprins câteva idei: medicii de familie să se implice mai mult în campanie, iar statul să asigure la timp dozele de vaccinuri. În plus, se impune contracararea campaniei activistelor obosite care propagă pericolul pe care-l reprezintă vaccinurile.

Deşi în Spania localnicii se salută cu Ola şi românaşii cu Ruje-Ola, conducătorii ţării nu se agită. După ce am fost acuzaţi că am umplut UE cu hoţi şi ţigani, acum le mai dăm şi molime. Credeţi că întâmplător, după România, Italia e ţara cu cei mai mulţi bolnavi de rujeolă?

Lichelele de politicieni convoacă de urgenţă duminica Parlamentul, să-şi scape pielea, dar pentru o problemă atât de gravă de sănătate publică nu-şi bat capul nici în mijlocul săptămânii. Iar Florian Bodog, în cele 6 luni cât a stat ministru, nu a reuşit să procure vaccinurile necesare, fiind preocupat mai degrabă să se bată cu Arafat pentru achiziţionarea unor ambulanţe. Prietenii ştiu de ce.

În loc să avem o lege clară, prin care părinţii să fie sancţionaţi sever dacă refuză vaccinarea copiilor, ca în Franţa, noi o bălmăjim, ca nu cumva să supărăm pe cineva.

Bodoage, ţi-ai demonstrat eficienţa ca ministru, ia-ţi targa ta şi vino acasă!