Un bărbat în vârstă de 33 ani din localitatea Popeşti a fost arestat preventiv la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş după ce, marţi seara, poliţiştii l-au prins plimbându-se la volanul unei maşini furate din Budureasa.

Potrivit unor comunicate transmise, joi de Parchetul Beiuş şi Poliţia Bihor, bărbatul a fost oprit de poliţişti marţi seara, în jurul orei 23, pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiu.

"Fiind testat cu aparatul alcotest, a rezultat o concentrație de 1,34 mg/l  alcool pur în aerul expirat", scrie în informarea procurorilor, precizându-se că, din verificările ulterioare, s-a stabilit că acesta nu avea permis de conducere şi furase maşina, o Dacia Logan, din faţa unei case din Budureasa. Poliţiştii susţin că autoturismul a fost sustras în aceeaşi seară, în jurul orei 22.50, după ce proprietarul l-a lăsat cu portierele neasigurate și cu cheile în contact. "Autoturismul sustras a fost restituit proprietarului", se arată în comunicatul Poliţiei Bihor.

În aceeaşi seară, poliţiştii l-au reţinut pe bărbat pentru 24 ore, miercuri el a fost prezentat procurorilor, iar apoi şi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cu propunere de arestare preventivă. 

Solicitarea a fost admisă, instanţa dispunând ca suspectul, care se numeşte Leon Mermejan, să fie trimis după gratii pentru 30 de zile. Măsura mai poate fi contestată la Tribunalul Bihor, în termen de 48 ore de la comunicare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!